Това е станало след искане на главния прокурор за снемане

...
Това е станало след искане на главния прокурор за снемане
Коментари Харесай

Предизборно! Арестуваха Още Един Мераклия За Властта В България!

Това е станало след искане на основния прокурор за снемане на имунитета му заради обвиняване в присъединяване в проведена незаконна група за пазаруване на гласове.

Така шестима са претендентите за локалната власт, които имат обвиняване.

Един от тях е освободен заради липса на задоволително доказателства. Досегашният кмет и претендент за четвърти мандат Николай Димитров, кандидат-кмет на Свети Влас и трима претенденти за общински съветници остават в ареста.

По информация на bTV е подаден сигнал за пазаруване на гласове през нощта в Несебър и прилежащите села. Цената е 200 лева за кандидат-съветник плюс 200 лева за кмет.

В петък вечерта в Царево и Ахтопол имаше полицейска акция против пазаруването на гласове. Задържани бяха трима души, които по-късно бяха освободени поради неналичието на задоволително доказателства.

От полицията отхвърлят слуховете за арестуван предприемач в Царево. Иначе изборният ден в Несебър стартира обикновено. Въпреки ранния час, има опашка от искащи да гласоподават.

Припомяме, на 21 октомври стана ясно, че в Несебър се проверява скица за пазаруване на гласове. Ден по-късно ЦИК позволи петимата да бъдат задържани. Главният прокурор Сотир Цацаров увери, че арестите няма да повлияят на изборите.

Задържаните обещавали сладки длъжности на гласоподавалите си.

По време на едно от делата стана ясно, че очевидци против обвинения кандидат-кмет за Несебър Николай Димитров в предходни години дали своят вот за него, без да са получавали някакви облаги за това.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР