Това е сезонът в Ню Йорк, което означава, че на

...
Това е сезонът в Ню Йорк, което означава, че на
Коментари Харесай

Семейството, което ежегодно пътува хиляди километри, за да продава коледни елхи

Това е сезонът в Ню Йорк, което значи, че на всеки няколко пресечки са изникнали дребни вечнозелени гори. Продавачите на коледни елхи пристигнаха в града.

Въпреки дефицита на иглолистна дървесина, продавачите идват от цяла Северна Америка, с цел да завоюват спомагателни пари и да се изправят пред тълпите и студа. Пазарът е отворен за на практика за всеки, защото за продажбата на коледни елхи по тротоарите на мегаполиса не е необходим лиценз.

Семейство Том и Мишел Гилмартин от Аляска държи щанд на 22-а улица и Девето авеню. През 2015 година те продават към 500 дръвчета на сезон, печелейки към 14 $ на час, съгласно AP.

Съпрузите Том и Мишел продават дръвчета в Манхатън от 21 години, а синът им Рори ги при дружава в пътуванията им още от бебе.

 Снимка 392928
Източник:

" Какво премеждие, нали? Със сигурност усещаме, че сме част от това място ", споделя Том пред Business Insider.

Двойката идва от Никиски, Аляска. И двамата работят в комерсиалната риболовна промишленост. Том влиза в бизнеса с коледните елхи около сестра си, която от 30 години продава дръвчета в Манхатън.

Той стартира да се занимава с коледни дръвчета по време на мъртвило в риболовния бизнес. " Нямаше какво да върша ", споделя брачният партньор. Двойката има сложни моменти през първата си година в Манхатан, само че те просто не престават да се връщат и последователно привикват с работата.

Докато Рори е още малко дете, Мишел го носи на гърба си или го поставя в бебешка люлка, прикрепена към щанда. Той израства, играейки измежду купчините дървета - качвайки се върху тях или пълзeйки сред редовете.

 Снимка 392927
Източник:

Сега, продажбата на дървета е като годишна празнична традиция за семейство Гилмартин. Семейството лети от Аляска до Филаделфия. Оттам те се насочат към къщата си в южната част на Ню Джърси, където съхраняват каравана с великански Дядо Коледа, кацнал от горната страна.

После се събират в пикапа си Toyota и се насочат към Ню Йорк. Компанията, основана в Бруклин, всекидневно подрежда техния щанд и им доставя нови дръвчета.

Семейството живее в кемпер и работи на 24-часов щанд в продължение на към 32 дни, започвайки в края на ноември. Те продават и се грижат за дръвчетата в продължение на 8 часа, спят на 4-часови смени, и употребяват баня и тоалетнa в околните аптека и хостел. " Даваме на хостела гратис дърво, а те ни дават безвъзмезден душ ", споделя Том.

 Снимка 392926
Източник:

Мишел споделя, че се любува изключително доста да работи през нощта, " когато е безшумно, светлините са на открито и е красиво нощем ". Когато щандът е по-малко претрупан, тя подкастря дръвчетата и прави фигури на елени от счупените клони.

Самите дръвчета идват от планините на Северна Каролина и Нова Скотия. Семейство Гилмартин продава елхите по към 20 $. Според Том дефицитът на коледни дръвчета е провокирал скок на цените.

Въпреки това новите жилища в региона донасят повече клиенти от всеки път. " Хората желаят да си вземат дърво за първата си година ", отбелязва Том. Според него клиентите му се усилват с 5% на година.

 Снимка 392929
Източник:

Тази година Мишел вижда очевидна смяна в празничния дух на хората. " Хората са в по-добро въодушевление тази година ", споделя тя.

Любимата част от работата на семейство Гилмартин е взаимоотношението с локалната общественост. " Говоря с всички ", споделя Том.

След като празничната блъсканица завърши, те ще се насочат назад към къщата си в Ню Джърси, където ще прекарат Коледа, а по-късно ще се върнат в Аляска през януари. До идната година.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР