Това е ролята на политика Румен Радев, който гледа всяка

...
Това е ролята на политика Румен Радев, който гледа всяка
Коментари Харесай

Експерти: Радев дава мило и драго да се противопостави на сглобката

" Това е ролята на политика Румен Радев, който гледа всяка топка, която му се подаде, да я отиграе в политически проект. Подадена му беше тази топка – дали 7 или 9 години да е мандата на определените конституционни съдии ", съобщи Нидал Алгафари в ефира на Нова тв.

„ Винаги, при избора на всички конституционни съдии, е имало сходни неща, само че никой не е желал да подвига звук. Единствено при президента Росен Плевнелиев се получи напрежение. Очаквам и Румен Радев да направи нещо сходно. Той дава благо и драго да се опълчи на сглобката ”, счита журналистът Бойко Станкушев.

„ Основният въпрос и причина за този конфликт, който ще остане в историята, е че въпреки всичко Народно събрание имаше опция да си изпипа нещата – не беше ясна процедурата по чуването на претендентите. Отговаряха на авансово заложени въпроси. Атанасова има някаква юридическа просветеност. Белазелков явно е умел правист. Никой не е съвършен. След като сме в една неперфектна хилава народна власт, с неизпипани институции, с хора с комплекси ”, добави той.

Той напомни, че Десислава Атанасова има 18 години опит в Народното събрание. По думите му това е значимо: „ Все отново има същинска тапия, доколкото знам. Докато при Пеевски имаше тежки подозрения, които се оправдаха – чудя се по какъв начин може той с такова самочувствие да желае да обсеби цялото евроатлантическо болшинство. ”

„ Радев би трябвало да е наясно, че Народно събрание е най-висшият орган и те по този начин са решили. Нека забележим първо какви са опциите на Десислава Атанасова ”, акцентира Алгафари.

Той счита, че обстановката е същата като тази с Плевнелиев, който бойкотира Венета Марковска и не я позволи да постави клетва като парламентарен арбитър: „ Не виждам проблем в това – в случай че би трябвало, ще се прегласува, само че няма да бъде волята на Радев. Опасявам се, че той сякаш дърпа заспалия лъв. Опасявам се да не му изискат импийчмънт. Да му създадат импийчмънт, да излезе и да направи по-късно политически план. Президентската институция има рейтинг, не той самият като персона. Когато излезе от президентството, стартира да пада този рейтинг. "

„ Няма институции, където нещата са както би трябвало. Пример за това е Съвет за електронни медии – това безумство Емил Кошлуков да си довършва мандата да вземем за пример ”, сподели още Станкушев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР