„Това е последният опит за съставяне на правителство и като

...
„Това е последният опит за съставяне на правителство и като
Коментари Харесай

Атанас Зафиров: БСП е отговорна партия, ще положим всички усилия да съставим правителство


„ Това е последният опит за сформиране на държавно управление и като подобен той си има своите особености, с които ние сме наясно. Ще поставим всички старания да съставим държавно управление, има известна доза оптимизъм и имам вяра, че ще реализираме триумф. “

Това съобщи заместник-председателят на Българска социалистическа партия и депутат от левицата Атанас Зафиров в ефира на бТВ. По думите му сега е прекомерно рано за номинация на министър-председател.

„ Първо - в границите на идващите дни ще се съберем на Национален съвет и ще се допитаме до членовете му, с цел да получим мандат за диалозите, които да водим “, посочи той.

Това е четвъртият път, в който президентът връчва третия мандат на левицата, само че по думите на социалиста този път е друг:

„ Най-малкото, тъй като бушува война покрай нас, от която поносим стопански и обществени последствия. Работим в изискванията на бюджет от предходната година. Има огромна отмалялост в българското общество от спиралата от избори. Всичко това са фактори, които би трябвало да доведат до помъдряването на българските партии и в последна сметка да реализираме триумф “, уточни той и добави, че Българска социалистическа партия е виновна партия, и откакто им е гласувана тази отговорност, те ще я изпълнят по допустимо най-хубавия метод.

„ Българска социалистическа партия е партията, която беше най-диалогична през последните къси Народни събрания, в това число и в настоящето. Имахме разминавания по някои външнополитически тематики с съдружните ни сътрудници, само че по този начин беше и в предходното ръководство, където все пак успявахме да намерим салдото и да вървим напред. Смятам, че споменът от нашето ръководство не е избледнял, той е още свеж и това би бил един бонус в диалозите с тях “, съобщи Зафиров по отношение на възможната поддръжка за третия мандат.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР