Това е първият плавателен съд, напълно унищожен като част от

...
Това е първият плавателен съд, напълно унищожен като част от
Коментари Харесай

Атакуван от хусите товарен кораб потъна в Червено море

Това е първият кораб, изцяло погубен като част от акцията на хусите против войната на Израел против " Хамас " в линията Газа, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Товарният транспортен съд плаваше към Варна, когато на 18 февруари беше тежко обиден от ракетен удар, изстрелян от хутите. Това стана в протока Баб ел Мандеб - основен воден път, свързващ Червено море и Аденския залив.

Международно приетото държавно управление на Йемен, както и районен боен чиновник потвърдиха, че корабът е потопен. Той плаваше под флага на Белиз, регистриран в Обединеното кралство.

Базираният в Бейрут управител на " Рубимар " не беше открит незабавно за коментар.

Правителството на Йемен в заточение, което е подкрепено от водена от Саудитска Арабия коалиция от 2015 година, сподели, че " Рубимар " е потопен късно нощес, когато над Червено море се е разразила стихия.

Плавателният съд е бил зарязан 12 дни след нападението , макар че е имало и проекти да се направи опит да бъде изтеглен до безвредно пристанище.

Подкрепяните от Иран хуси, които твърдяха, че корабът е потопен съвсем незабавно след офанзивата, не признаха незабавно, че плавателният съд е потопен.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР