Това е очаквано решение за тези, които познават сферата. Трансплантационният

...
Това е очаквано решение за тези, които познават сферата. Трансплантационният
Коментари Харесай

Генчо Начев: Скептичен съм, че ще намерим болница в Европа, която да трансплантира българи

Това е предстоящо решение за тези, които познават сферата. Трансплантационният туризъм и търговията с органи е в основата на решението тези страни да преустановят краткотрайно тази активност с чужденци. Надявам се да е краткотрайно. Това сподели Генчо Начев - шеф на болничното заведение " Св. Екатерина " и народен съветник по кардиохирургия в коментар за новината, че клиниката във Виена стопира трансплантациите на чужденци.
Той посочи, че няма страна, която да не даде преимущество на личните си жители и означи, че е доста по-добре нещо да се свърши тук, в сравнение с в друга страна. Начев съобщи, че е песимистичен, че ще се откри болница в Европа, която да трансплантира българи:
" Имаме информация, че от министерството на опазването на здравето са създали контакт с болничното заведение в Хановър, само че какво е развиването не мога да ви кажа ", сподели още той в изявление за bTV. 
Той добави още, че страната ни разполага с нужната техника: " Машина има, експерти има. Това, което е належащо в допълнение ще се купи. Говорим за двама хирурзи, двама анестезиолози, четирима пулмолози. "
Начев съобщи, че не вижда кой знае какъв прогрес с донорските обстановки у нас и изрази мнение, че би трябвало да се усъвършенства координацията и контрола в това отношение.
Според анестезиологът Сибила Маринова, координатор по донорство във Велико Търново един от най-големите проблеми е да се разбере в точния момент за донор – кои пациенти в мозъчна гибел могат да са донори на бял дроб. 2% от смъртността в лечебните заведения се пада на мозъчната гибел. Това тя пред Българска национална телевизия.
Маринова е безапелационна, че би трябвало да има единна система, с която в точния момент да се схваща за случаи на мозъчна гибел и да се направи всичко допустимо това да се употребява за донорство.
" Трябва да работим по този начин, като че ли някой наш непосредствен се нуждае от незабавна трансплантация – тогава ще се получат нещата ", безапелационна е Маринова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР