Това е необходимо, за да защитим по-добре нашите демократични общества

...
Това е необходимо, за да защитим по-добре нашите демократични общества
Коментари Харесай

ЕС създава център за анализи на информационни заплахи и дезинформация

Това е належащо, с цел да защитим по-добре нашите демократични общества от дезинформация, сподели Жозеп Борел

" Европейски Съюз основава център за събиране и анализиране на осведомителни закани и манипулиране на информация ", съобщи висшият представител на Европейски Съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел, който приказва на конференция за битка с дезинформацията, съобщи БГНЕС.

" Искам да разглася основаването на нов централизиран запас за събиране на информация за закани и манипулиране на задгранична информация. Този център ще даде опция за продан на информация, опит и експертни знания, разбори... Това е дълготрайна битка, трябват ни принадлежности ", сподели Борел.

Той съобщи, че основаването на подобен център е залегнало в програмата за защита " Стратегически компас ", призната от Европейски Съюз преди време. " Това е належащо, с цел да защитим по-добре нашите демократични общества от дезинформация ", сподели Борел.

Върховният представител на Европейски Съюз напомни, че " събирането на данни за дезинформацията е помогнало да се наложат наказания на тези, които манипулират информацията, и да се спре разпространяването на такива запаси в Европейския съюз ". Борел съобщи също, че е належащо " да се влага повече в битката с дезинформацията по света “.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР