Това е напълно различна почивка. Следващият месец избрана група от

...
Това е напълно различна почивка. Следващият месец избрана група от
Коментари Харесай

Не забраните, а почивките без риск от Covid-19 са правилната цел

Това е изцяло друга отмора. Следващият месец определена група от близо 200 души ще замине от Нидерландия за осемдневна " пробна " отмора на гръцкия остров Родос. Ще им бъде неразрешено да напущат ол инклузив хотела си – където ще бъдат единствените посетители – без да могат да отидат даже на плажа. Длъжни са да показват преди заминаването и след връщането си и да останат под карантина за до 10 дни, откакто се завърнат в родината си. И въпреки всичко, дали поради примамливата цена от едвам 399 евро, или заради отчайваща потребност от отмора в чужбина, 25 000 души са изявили предпочитание да вземат участие в този опит по туризъм без риск от Covid, споделя Financial Times.

Разпространението на имунизацията в Европа като че ли гарантираше завръщането към летните почивки, като се говореше за " ", с цел да се улесни пътуването. Вместо това бавният ритъм на имунизациите в Европейски Съюз поражда въпроси дали континентът ще бъде безвреден за годишните отпуски. Дори във Англия, където имунизациите напредват доста по-бързо, политици и учени започнаха да предизвестяват, че летните пътувания са малко евентуални, заради риска от импорт на устойчиви на ваксини разновидности на Covid-19. Може би парадоксално, Англия реши тъкмо в този момент – когато е покрай имунизирането на всички поданици над 50-годишна възраст и на уязвимите групи с най-малко една доза – да разгласи всички неотложни задгранични пътувания за противозаконни, заплашвайки нарушителите със.

Законодателството за възбрана на пътешестване е в действие единствено до 30 юни, а държавното управление на Борис Джонсън твърди, че може да бъде анулирано по-рано. Според английския проект за последователно излизане от локдауна,. Удължаването на възбраната след края на юни може да е единственото нещо, което да вдигне на протест изтощените от ограниченията, само че спазващи разпоредбите британци. Шумните апели за правото да се пътува в чужбина в страни като Англия и Нидерландия демонстрират какъв брой мощно хората държат на лятната си отмора.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
В Гърция имунизират първо възрастните хора, само че по гръцките о...

Прекарването на отпуската в личната страна несъмнено предлага забавни благоприятни условия за опознаването ѝ. Но то не може да се мери с цялостната смяна на културата, кухнята и климата, което прави пътуванията в чужбина толкоз вълнуващи и обогатяващи. Забраната за почивки отвън страната също може да докара до претоварване на локалните туристически уреди, ограничавайки достъпа и увеличавайки разноските.

Подобни доводи несъмнено ще подразнят жителите на Австралия, която затвори границите си още през март предходната година и забрани на жителите си да ги напущат, с изключение на със особено позволение заради неотложни аргументи. Но търпението и дисциплината на австралийците към продължителните тежки ограничавания бяха възнаградени с най-малък брой жертви на Covid-19 – за разлика от Европа.

Вместо да затварят границите, по-добрият метод на управляващите е да си сътрудничат с туристическия бизнес, с цел да измислят метод за безвредно пътешестване. Дори откакто по-богатите страни приключат с имунизацията на популацията си, коронавирусът евентуално ще продължи да се популяризира – даже с години – в разрастващите се страни. И въпреки всичко всеобщите забрани за пътешестване биха забавили икономическото възобновяване за всички.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Хората, които са се ваксинирали против ковид, имат антитела или негативен тест, могат да поч...

Ваксинациите към този момент внезапно ще потискат уязвимостта към по-стари разновидности на вируса. Напредъкът в технологиите за тестване, комбиниран с домашна карантина за идващи от страни с по-нисък риск и наложителна карантина в хотел за тези от високорисковите региони, би трябвало да даде опция да се държат под надзор новите рискови разновидности. Коридорите за пътешестване и " зелените зони " сред страни с ниско равнище на инфекции и липса на устойчиви на ваксини варианти могат да разрешат по-свободно напредване.

Предстоящият холандски опит би трябвало да бъде последван от различен с по-малко ограничавания. Властите възнамеряват и пробни пътувания с кола, рейс, трен и круизни кораби. Гърция също ще стартира да приема пробни полети от Англия идващия месец. Рискът от мутирали варианти е действителен. Но пътуването без риск от Covid, а не възбраната за летни почивки в чужбина, би трябвало да бъде мечтаната посока.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР