Това е надпартиен въпрос, заяви депутатът от ГЕРБ Владимир Тошев

...
Това е надпартиен въпрос, заяви депутатът от ГЕРБ Владимир Тошев
Коментари Харесай

Депутатът В. Тошев: Провокации откъм Черно море изразходват ресурса на изтребителите ни

Това е надпартиен въпрос, съобщи депутатът от ГЕРБ Владимир Тошев във връзка плана за придобиване на нова бойна техника за потребностите на Българската войска.
По думите му с плана се дава опция една огромна част от парите за новото въоръжение да останат в България. Българската авиация дежури ежеминутно. Имаме провокации откъм Черно море и това изразходва ресурсите ни, съобщи Тошев.

Депутатът от Българска социалистическа партия Петър Витанов уточни, че левицата ще поддържа концепцията на предложенията. Длъжни сме да демонстрираме отношение към модернизацията на Българската войска. Всяко закъснение води до усложнение да извършва отговорностите си, сподели Витанов. В плана има известна доза съдба, макар че на пръв взор ни се дава избор, добави социалистът.

Депутатът от Обединените патриоти Милен Михов акцентира, че въпросът визира националните ползи и отговорността е обща. Увеличава се броят на страните, които могат да вземат участие в този конкурс, което единствено по себе си води до увеличение на конкуренцията.

Министерството на защитата започва план за рационализация за първи път от 30 години насам. Винаги, когато се стартира подобен план, се стартират внушения, че това не е належащо. Трябва да спрем процеса на ерозия на Българската войска, акцентира Михов.

Депутатът от " Воля " Андон Дончев съобщи, че политическата мощ е твърдо срещу плана. Главно сме срещу пазаруване на самолетите. В отчета за положението на защитата на никое място не се приказва за опасност по въздух. Като закани за националната сигурност са посочени мигрантската рецесия и интернационалният тероризъм, означи Дончев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР