Това е кошмарен сценарий за шофьорите: колата ви напуска пътя

...
Това е кошмарен сценарий за шофьорите: колата ви напуска пътя
Коментари Харесай

Как да се спасите, ако колата ви потъва под вода? - видео

Това е призрачен сюжет за водачите: колата ви напуща пътя и се потапя във вода, трансформирайки автомобила ви в потъващ капан. Срутването на моста Франсис Скот Кий в река Патапско рано във вторник е прегледен образец за опасноста и че можете да попаднете на сходна злополука в личната си кола. Служители от противопожарната работа в Балтимор споделиха, че сонарът е разкрил транспортни средства, потопени във водата, само че не е ясно дали има някой вътре.

При подобаващи условия водачите, които запазят успокоение, имат късмет да избягат от потопената кола. През 2013 година 22-годишна жена от окръг Калвърт, Мериленд, оцелява, откакто колата й пада във водата.

Термичният физиолог Гордън Гийсбрехт, пенсиониран професор от университета в Манитоба с опит в потапянето на транспортни средства и хипотермията, сподели, че пасажерите имат една минута, с цел да се спасят от потъваща кола.

След като транспортното средство се потопи даже отчасти, възможностите за оцеляване са дребни. „ Минута е приблизително число “ - споделя Гисбрехт - „ Така че прозорците сигурно ще работят за 60 секунди, само че в случай че знаете какво да вършиме, можете да отворите този прозорец за 10 или 15 секунди. “ Според професора пасажерите би трябвало да запомнят абревиатурата SWOC /ППВП/ - Предпазните колани отстранени, Прозорците отворени, Вън незабавно, Първо децата!



„ Много хора считат, че би трябвало да отворите вратите, а не би трябвало! “ - споделя Гисбрехт - „ Колата просто отива все по-дълбоко и щом водата се издигне до прозореца, вие даже няма да можете да го отворите. Така че би трябвало да отворите този прозорец допустимо най-скоро! Електрическите прозорци към момента могат да работят в границите на една минута, тъй като запалването е включено “.

Когато помагате на децата, избутайте първо най-големите, с цел да можете да помогнете на най-малките пътниц, като е по-лесно да бутате, в сравнение с да издърпвате пасажерите, тъй че останете в колата, до момента в който дребните хора не се изтеглят безвредно. Колите в дълбока вода нормално потъват първо с носа, тъй че имате още няколко секунди, като излезете през заден прозорец.



В по-плитка вода кола може да се спусне хоризонтално, тъй че пасажерите да могат да се устоят върху заклещен въздушен джоб, само че Гийсбрехт сподели, че този сюжет е „ доста необичаен “. Според Гийсбрехт разбиването на прозорец на кола е неосъществимо. Автомобилите, които имат ламинирани прозорци вместо закалено стъкло, са устойчиви на мощен удар. Етикет в долния ъгъл на страничния прозорец сочи закалено или ламинирано е стъклото, само че това оказва помощ единствено в случай че сте го запомнили. Когато имате единствено минута, с цел да се спасите, не си коства времето да търсите инструмент.

Много малко хора биха могли да счупят първо прозорец, след водата го затисне не може да се счупи прозореца, даже и да имате чук. След като сте във водата, би трябвало да контролирате дъха си, да прецените заобикалящата ви среда и да се качите или да се придържате към транспортното средство, до момента в който е на повърхността. Трябва да се задържите на транспортното средство толкоз дълго, колкото можете или до момента в който определите най-близкото или най-лесното място, до което можете да стигнете.

Хипотермията не е непосреден проблем - лишава към един час, с цел да стане задоволително студено, с цел да може сърцето да спре. Въпреки това, удавянето е същинско безпокойствие, изключително в случай че изпаднете в суматоха или потрес, откакто се потопите във водата. Първото нещо, което ще се случи, когато сте в студена вода, е реакция на леден потрес, което е задъхване и хипервентилация или тежко дишане.

Студът може да извади от строя мускулите и нервите, и да загубите способността си да плувате. Важен е правилото - 1-10-1- една минута, с цел да овладеете дишането си, 10 минути свястно придвижване и към час преди да изпаднете в безсъзнание заради хипотермия.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР