Това е историята на една майка, чийто 10-годишен син една

...
Това е историята на една майка, чийто 10-годишен син една
Коментари Харесай

Ако детето се изгуби, какво да правим

Това е историята на една майка, чийто 10-годишен наследник една вечер не се прибира в нормалното време. След едно денонощие той е открит жив, здрав и незасегнат. Оказало се, че се е заиграл в дома на негов другар, а по-късно не се е прибрал, с цел да не го санкционират.

Тези 24 часа обаче родителите изживели същински смут. Журналистката Елена Сай, другарка на майката на момчето, я моли да опише по какъв начин би трябвало да се работи в сходна обстановка.
Ето нейните препоръки:

1. Ако детето не се прибере в уречения час и нямате връзка с него, неотложно започнете да го издирвате благодарение на другари, съученици и учители. След това в листата идват роднините.
Дори най-всеотдайната баба може да не помни да се обади на родителите, с цел да им каже, че внучето се е отбило при нея, с цел да похапне. И се е забавило много. Сложила го е да спи, без да се сети да звънне на родителите.

2. Ако никой от другари, учители, родственици не знае къде е детето, информирайте полицията и съберете доброволци.

На този стадий пробвайте да овладеете страстите си. Уплашена сте, паникьосана сте и страстите работят против вас.
Процесът на подаване на заявление в полицията не е елементарен. За да приключите бързо с формалностите и търсенето на детето да стартира, пробвайте да сте оптимално съсредоточена и деликатна.

Ще се наложи доста да пишете. А няма по какъв начин да пишете, до момента в който плачете. Мислете какво е нужно за детето в този миг.

ВАЖНО. Полицията има право да откаже да одобри заявката, в случай че не е изтекло несъмнено време от изгубването на детето.
При подаване на заявление би трябвало в елементи да опишете – дата на раждане, учебно заведение, кръжоци, учители, треньори, възпитатели и родственици. Както и всичко, което си спомняте от последната ви среща с детето – в какъв брой часа е излязло от вкъщи, в какво въодушевление е било, по какъв начин е било облечено – значим е всеки подробност.

Продължава на страницата на Новите родители.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР