"Това е инициатива на група неграмотници, които, за разлика от

...
"Това е инициатива на група неграмотници, които, за разлика от
Коментари Харесай

Боян Папазов: Проектът за нова Конституция е инициатива на група нагли неграмотници

" Това е самодейност на група неграмотници, които, за разлика от предходните, са нагли ". Така драматургът Боян Папазов, народен представител в VII Велико народно събрание, разяснява пред БНР предлагането на ГЕРБ за привикване на Велико народно събрание с план за нова Конституция.

По думите му в настоящето Народно заседание депутатите са неприятни играчи. "Кой в този момент е на равнището на Валери Петров, Йордан Радичков?... Едните се вършат на десни, другите на леви, само че не са два тима, а играят на една врата ", счита той.

Папазов акцентира, че в настоящата в този момент Конституция някои от текстовете са написани по руски пример - главно, отнасящите се за прокуратурата. "Тогава имаше огромен уплах у хората от Българска социалистическа партия, че ще има репресии, каквито е имало след 1944-та година в България. Тези страхове се отразиха в Конституцията ", уточни той.

Драматургът описа за групата депутати от Български земеделски народен съюз "Никола Петков " в VII Велико народно събрание, които са били минали през комунистическите лагери, само че у тях не е имало предпочитание за отплата, а единствено са желали самопризнание и правдивост.

Папазов уточни, че продължаващите 50 дни антиправителствени митинги са постигнали доста. "Те демонстрираха, че може. Ако аз бях на техните години, щях да съм там. Възхищавам се на тяхното твърдоглавие ", акцентира той.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР