Това е или шок или липса на професионализъм. Недопустимо е.

...
Това е или шок или липса на професионализъм. Недопустимо е.
Коментари Харесай

Ботьо Ботев за атентата: Взривът не бил инсценировка

Това е или потрес или липса на професионализъм. Недопустимо е. Така криминалистът Ботьо Ботев разяснява пред bTV спорните изказвания, които се появиха в първите часове след атентата против основния прокурор Иван Гешев.

„ Извършени са неща, както не би трябвало “, добави той. Ботев отишъл на мястото на третия ден, а тогава там нямало нито един човек. Според него не всичко можело да се направи още първия ден. Изненадан бил, че не видял специалисти.

„ Взрив е имало. Количеството на гърмежа не е било 3 кг тротил. Знаете ли какво значи три кг тротил? “, попита Ботев. Той изясни, че брониран автомобил се изпитва с 15 кг тротил.

Криминалистът напомни за опит да бъде взривен Васил Божков. Тогава в асфалта имало 30 – 40 см кратер.

„ Сега кратер нямаше. Останах с усещане, че е ровено с гребла “, сподели още той. И добави, че „ не би трябвало да се остави местропроизшествието, а е трябвало да бъде непокътнато “.

Не всичко е закрепено, не всичко е преценено към оня миг. Поне 5-6 дни е трябвало да продължи работата в региона, счита топкриминалистът.

Най-вероятно извиршителите са имали зрителен контакт, допусна той. Според него тези, които са сложили гърмежа, не са го обмислили добре.

„ Странно беше, че едни и същи хора даваха спорни изказвания. Работата на НСО е неотложно да изведат обекта от региона. Имало е намеса по отношение на обекта “, сподели Ботев.

Взривът не бил инсценировка. Когато имало инсценировка, индивидът против който е, трябвало да е в час. Трима-четирима трябвало да знаят. Когато повече от двама знаели, след време информацията щяла да изтече.

„ Ако е инсценировка тези, които го провеждат, нямат гаранция, че няма да изтече информация “, сподели криминалистът. Според Ботев задачата е била заплашване.

Етикети: атентатБотьо БотевИван Гешев
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР