Това е едва третата проба от астероиди и най-голямата, връщана

...
Това е едва третата проба от астероиди и най-голямата, връщана
Коментари Харесай

Исторически пробив с астероида Бену: Ще разберем ли произхода на живота?

Това е едвам третата проба от метеорити и най-голямата, връщана в миналото на Земята за разбор, след две сходни задачи на японската галактическа организация, завършили през 2010 и 2020 година

Космическата канара е класифицирана като " непосредствен до Земята обект “, защото минава относително покрай нашата планета на всеки шест години, макар че възможностите за влияние се смятат за дребни.

Подобно на други метеорити, Бену е светиня от ранната слънчева система. Тъй като днешната му химия и минералогия са на практика непроменени от образуването си преди към 4,5 милиарда години, тя има скъпи улики за произхода и развиването на скалисти планети като Земята.

Може даже да съдържа органични молекули, сходни на тези, нужни за появяването на микроби. Установено е, че проби, върнати преди три години от японската задача Hayabusa2 от Ryugu, различен непосредствен до Земята метеорит, съдържат две органични съединения, подкрепящи хипотезата, че небесни обекти като комети, метеорити и астероиди, които са бомбардирали ранната Земя, са засяли младата планета с първоначални съставки за живот.

OSIRIS-REx започва през септември 2016 година и доближи Бену през 2018 година, след което прекара съвсем две години в орбита към метеорита, преди да се приближи задоволително близо, с цел да вземе проба от рохкавия лекомислен материал на 20 октомври 2020 г. 

Пробата от Бену е към 250 грама. Точното количество няма да бъде несъмнено най-малко в идната седмица. След като капсулата бъде закрепена, тестът ще бъде отнесена с хеликоптер до " чиста стая " в тестовия полигон в Юта за в началото проучване, след което ще бъде превозена до галактическия център Джонсън на НАСА в Хюстън, с цел да бъде разграничена на по-малки екземпляри, обещани на към 200 учени в 60 лаборатории по света.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР