Това е едно добро решение, но аз честно казано с

...
Това е едно добро решение, но аз честно казано с
Коментари Харесай

Главният секретар на МВР е притеснен за отварянето на парковете

" Това е едно положително решение, само че аз почтено казано с терзание одобрявам разхлабването на ограниченията. Като човек, който следи по какъв начин се съблюдават те – при нас нещата не са доста добре. " Това беше коментарът ред Българска национална телевизия на основния секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Ивайло Иванов във връзка заповедта на здравния министър за отваряне на  парковете за разходки.
Полиция ще виждаме и в парковете, с цел да се следи дали се съблюдават всички наставления на управляващите. Организацията е основно на кметове на общини, само че към този момент има инструкции до всички регионални шефове на Министерство на вътрешните работи да оказват цялостно подпомагане.
Това ще утежни ли повече работата на полицията? " И да го направи сме длъжни да се оправим. Искам да обясня нещо: организацията главно е на кметовете и на общините. Всички регионални шефове ще оказват подпомагане: В даден парк, който ще бъде отворен в часовия диапазон, се основава една организация от кое място може да се влиза, от кое място може да се излиза, на какво разстояние, каква е да посоката на придвижване, с цел да няма скупчване. В множеството паркове ще има доброволци, ще има охранителни компании и ще има служители на реда, които вероятно ще окажат подпомагане на тези доброволци при някоя конфликтна обстановка. Ако някой чака, че ще има служител на реда на всяка алея, не е това концепцията. "
Стана ясно от думите му, че полицията ще се намесва единствено при потребност, а жителите, които не съблюдават разпоредбите, могат да получат административни наказания. " Има си наказания по закона за здравето. А те от ден дневно стават от ден на ден и повече. ", сподели още той.
В София да вземем за пример има няколко парка, в които ще има единствено доброволци - Паркът Заимов и Лесопарка. Те нямат пълномощия да глобяват или санкционират, а единствено да оказват помощ и изясняват разпоредбите. Ще се разчита главно на доброволците, които са помагали досега с " Топъл обяд " и с извършването на покупки на хора в потребност.
Ананиев със заповед отчасти позволи визитите в парковете, ето при какви условия
" Родителите да преценяват дали ще им е по-трудно да обяснят на децата да не излизат, или да не играят в парка. ", разяснява още Иванов.
В заповедта на здравния министър не е упоменато по какъв начин ще се действа с бременните дами и спортуващите – това би трябвало да го посочи всеки кмет, разясни комисарят и добави: " Бременните дами сред 9:30 – 18:30, ще ги позволяваме ".
Ето кои паркове в София са отчасти отворени, отварят и паркове в други градове
Очаквайте детайлности!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР