Това е един от инструментите в ръцете на централните банки,

...
Това е един от инструментите в ръцете на централните банки,
Коментари Харесай

Достъпът до кредит няма да бъде по-труден, но ще стане по-скъп

Това е един от инструментите в ръцете на централните банки, в тази ситуация ЕЦБ, с които се бори инфлацията, другояче най-хубавата битка против инфлацията е производството на повече артикули и услуги, които да балансират остатъка на парична маса, само че това е по-лесно да са каже, в сравнение с да се направи. Те направиха напряко половин %, което изглеждаше скромничко, само че в действителност е двойно повече от предстоящото. Това сподели финансистът Левон Хампарцумян за решението на Европейската централна банка да увеличи главната си рента с половин %.

" Това значи към този момент явен сигнал, че ерата на многото евтини пари и ликвидност е завършила, тъй като остатъкът на ликвидност е един от проинфлационните фактори, който помпа инфлацията. Сега към този момент се счита, че растежа в еврозоната би трябвало да се отвърна с по-висок лихвен %. Притеснението на ЕЦБ е внезапното повишение на лихвите в южните страни на еврозоната, главно Италия. Ние сме част от банковия съюз, на практика за нас, това ни пази от още по-рязко повишение на лихвите. Държавата би трябвало да вземе антиинфлационни ограничения, с цел да може ние, в случай че сме съществени, че ще вървим в еврозоната, да отидем, тъй като Хърватия ще отиде ", разяснява пред Българска национална телевизия Хампарцумян.

" ЕЦБ дружно с повдигането на лихвите, разгласи един нов инструмент, което е метод да се продължи подпомагането на по-задлъжнелите южноевропейски страни, без това да се отрази на цялата картинка. Опитват се по някакъв метод да наподобят обстановката в Съединени американски щати 2009-2010 година ", сподели още Левон Хампарцумян.

Той счита, че банките имат задоволително пари: " Днес ипотечен заем се взима по-трудно в сравнение с в интервала на 2007-2008 година. Бумът на цените в жилищното строителство в огромните градове ще се поуспокои най-вероятно, достъпът до заем няма да бъде по-труден, само че той ще стане по-скъп. Банките могат да си трансформират комерсиалните политики. “
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР