Това е дъвка. Искат да бъде сплашено българското общество. Непрекъснато

...
Това е дъвка. Искат да бъде сплашено българското общество. Непрекъснато
Коментари Харесай

Весела Чернева за българската следа при взрива на Кримския мост: Искат да ни сплашат

Това е дъвка. Искат да бъде сплашено българското общество. Непрекъснато сме обект на такива опити да бъдем паникьосани.

 

Това мнение изрази в ефира на Нова телевизия Весела Чернева, шеф на Европейския съвет по външна политика, по отношение на обвиняванията на Русия, че има българска диря в камиона, който се взриви на Кримския мост. Впоследствие тези обвинявания бяха изрично отхвърлени от нашите служби и българското служебно държавно управление.

 

По думите й не би трябвало да се опасяваме. " Това е едно надолнище, по което към този момент не може да се върнем. Не би трябвало да бъдем обезпокоени. Трябва да бъдем загрижени, само че би трябвало да имаме вяра, че нашите институции могат да се оправят. Тук идва огромният въпрос - имат вяра ли българите на това, че българските институции могат да се оправят? Според мен това е вратата, през която влиза тази агитация и недоверието ", изясни Чернева.

 

  " Тази изразителност България ще бъде въвлечена във войната, е извънредно несериозна, и тя в действителност всява суматоха в популацията ", съобщи от своя страна някогашният зам.-външен министър Милен Керемдчиев.

 

Според Чернева би трябвало да сме загрижени от това, което става в Украйна, защото това има своите резултати върху нашата стопанска система и върху нашата сигурност, само че не може всеки да основава такава суматоха.

 

" Същевременно това, което се случи в Украйна оня ден, беше същински ужасно. Над 80 ракети и към 20 дрона, доста изумени цивилни обекти. Има същински значими и страшни неща, които се случват, вместо това да се занимаваме с фиктивен камион ", сподели тя.

 

Керемдчиев съобщи, че България е неприятелска страна за Русия отпреди 18 години, когато стана член на НАТО. " Ние продължаваме да се извиняваме, а външната ни политика е шизофренна ", сподели той.

 

И изясни, че нашите служители в Брюксел гласоподават за това да се дава помощ на Украйна, само че пък нашето държавно управление тук кава " Не ".
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР