Това е безочливо прехвърляне на отговорност. Така Мая Манолова отговори

...
Това е безочливо прехвърляне на отговорност. Така Мая Манолова отговори
Коментари Харесай

Личните асистенти трябвало да се осигурят от МТСП

Това е безсрамно прекачване на отговорност. Така Мая Манолова отговори в студиото на БиТиВи на обвиняването от страна на обществения министър Деница Сачева, че в самия Закон за персоналната помощ е заложена бомбата с ограничение на опцията инвалиди да употребяват персонален помощник.

Кой приема законите и кой написа министерските постановления, попита Мая Манолова и изясни, че законът действително е признат в този тип по гледище на Министерството на финансите. Още тогава се е знаело за 5000 души - всички възрастни хора, за които би трябвало да се обезпечи обществена услуга в допълнение. И предходната година те са получавали персонален помощник с министерско разпореждане. Така е било контрактувано при разискването на закона.

В момента, по думите на Мая Манолова, Министерство на труда и обществената политика просто не си е свършило работата и за това е отговорна министър Сачева.

Припомняме, към 13000 души са наранени от казуса с персоналните асистенти, като 5000 са над 65 години. Вчера от ПГ на Българска социалистическа партия заподозряха, че се цели икономисване на пари за 2-3 месеца на гърба на уязвимите.

Вчера министър Сачева изясни, че казусът е заложен в самия закон, признат под натиска на Мая Манолова и импортиран в Народното събрание от Корнелия Нинова. Това, което се случва сега е резултат от това да одобряваме едно законодателство на бързо, некадърно и без вземане предвид с експертни мнения, почерта Сачева.

Министър Сачева увери, че сега МТСП към този момент създава национална стратегия за грижа в домашна среда, с цел да се покрият потребностите на колкото се може повече нуждаещи се. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР