Това, че спорта и културата продължават да са най-недофинансирани в

...
Това, че спорта и културата продължават да са най-недофинансирани в
Коментари Харесай

Иван Ченчев: Обединяваме се в общи позиции с още 16 партии от ляво, център и патриотичния спектър

„ Това, че спорта и културата не престават да са най-недофинансирани в бюджета, демонстрира какъв брой го интересува финансовия министър за тези браншове. “ Това съобщи заместник-председателят на парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “ Иван Ченчев в предаването „ Делници “ на Евроком.
Той акцентира, че бюджетът за спорт е най-ниският до момента, като равнява се на 0,6% от Брутният вътрешен продукт. „ Това е въпрос на метод ръководство. Според мен, в спорта методът би трябвало да е ударен, тъй като всеки вложен лев в спорта е лев икономисан по-късно от опазването на здравето “, уточни социалистът.
По отношение на парите за просвета, Иван Ченчев напомни, че по времето на Стефан Данаилов бюджетът е бил съвсем 1% от Брутният вътрешен продукт. „ Сега и толкоз не е. И тогава се говореше, че след време, т.е. през днешния ден, би трябвало да сме достигнали 3%, а виждате, че въобще не е по този начин “, разяснява националният представител по тематиката за Бюджет 2024. И обърна внимание, че Българска социалистическа партия ще отстоява своите поредни политики в него.
„ Има ли българин, който да не желае данъчно облекчение за младежите? Има ли българин, който не желае помощта за раждане на дете да бъде съответна на времето? В тези несигурни  времена  е доста значима ролята на Българска социалистическа партия, със своята обществена устременост, да прави такива оферти. Вие ще видите, че позитивните неща в бюджета на Асен Василев са наши оферти, както на предходните няколко избора „ Продължаваме промяната “ откраднаха нашата обществена стратегия “, сподели още Ченчев.
Той разяснява и тематиката за формиралия се към Българска социалистическа партия ляво-центристки-патриотичен фронт. „ Това са едни доста положителни взаимовръзки с 16 партии, с които работихме съвършено на локалните избори, само че в действителност работим с множеството от тях от много от дълго време. Спомняте си, че преди няколко избора се явихме в обща коалиция с 26 обединения. Тук особеното е, че към този момент, като установихме тези положителни взаимовръзки и като постигнахме положителни резултати по места, тръгнахме по пътя на единомислието във връзка с доста политики. Затова ни упълномощиха публично, когато приказва Българска социалистическа партия от парламентарната естрада, с изключение на коалиция „ Българска социалистическа партия за България “, приказват и още 16 партии “, акцентира социалистът.
„ Управляващите не си правят работата. Хората са изострени доста във връзка с всеки един проблем в страната. Виждате и напрежението в самата сглобка – не си имат вяра, подлагат се на рекет с комисии, отдръпване и внасяне на закони, систематизиране на порции на властта. Те са нездравословни за България и би трябвало да си вървят “, безапелационен бе Иван Ченчев.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР