Това, че Народното събрание не прие годишния отчет за дейността

...
Това, че Народното събрание не прие годишния отчет за дейността
Коментари Харесай

Момчилова за неприетия отчет на СЕМ: Показателно, че си вършим работата

Това, че Народното събрание не одобри годишния доклад за активността на Съвета за електронни медии за 2022 година, е показателно, че Съвет за електронни медии си прави работата, както Законът за радиото и малкия екран изисква. Tова разяснява ръководителят на медийния регулатор Соня Момчилова.

" Ние сме самостоятелен орган. Да, изискуем доклад, изискуем пояснения, изискуем всеки, който ни пита и упорства за това да получава повече изясненост във връзка с нашите решения, само че никой не може да диктува и да назидава, да упражнява каквото и да било менторство във връзка с нашата работа ", разяснява тя.

След тричасови диспути по годишния доклад на Съвет за електронни медии, в това число и по тематиката за свободата на словото, документът получи единствено 15 гласа " за " от депутатите, което  Пролет Велкова дефинира като " мощно проблематично ".

" Впечатлението, с което аз останах е, че по безусловно противоположни, взаимно изключващи се аргументи в действителност доклада ни не беше признат. Ако депутатите по-точно пазят своите партийни ползи, мисля, че по този начин нашия единствен вероятен за отстояване интерес е публичният интерес и той е въплътен точно в Закона за радиото и малкия екран, даже и той да е към този момент много стар ", сподели Велкова.

По предложение на Велкова Съвет за електронни медии ще извърши фокусирано наблюдаване по мигрантската тематика за интервала 8-18 март поради произшествия с непознати жители.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР