Това, че има много полезни вещества в яйцата, се знае

...
Това, че има много полезни вещества в яйцата, се знае
Коментари Харесай

9 големи ползи за организма от употребата на 2 яйца дневно

Това, че има доста потребни субстанции в яйцата, се знае от дълго време. Но има и доста подозрения по отношение на изгодата от използването на яйца всеки ден.

Сайтът AdMe.ru е събрал резултатите от последните изследвания за изгодите от кокошите яйца за човешкия организъм. Оказва се, че 2-3 яйца са оптималната дневна доза. Ето 9 промени в тялото, които настъпват, в случай че човек яде по 2 яйца всеки ден.

Вашият мозък е под отбраната на холина

Фосфолипидите, които обезпечават естествена връзка на мозъчните кафези, се състоят от холин. Клинично потвърдено е, че този витамин е най-важният строителен материал на мозъка. Когато ядете 2 яйца дневно, тялото получава задоволително от това хранително вещество. Дефицитът на холин води до понижаване на паметта.

Зрението се резервира с помощта на лутеина

Нови проучвания демонстрират, че кокошите яйца съдържат огромни количества лутеин. Това вещество е дава отговор за ясното и острото зрение. При дефицит се натрупват разрушителни промени в тъканите на окото и зрението се утежнява необратимо.

Витамин D оказва помощ за усвояването на калция

Ако предложите на човек избор: да изпие лъжица рибено масло или да изяде варено яйце - по-голямата част ще избират последното. Особено в случай че се откри, че наличието на витамин D е същото и в двата случая. Нещо повече, учените са разкрили решение по отношение на опцията за увеличение на наличието на витамина в яйцата, като се дава на кокошките храна със специфични добавки. Витамин D оказва помощ за по-доброто асимилиране на калция, укрепва костите и зъбите на човек.

Комплексът витамини от група В пази кожата, косата и черния дроб

Биотин, витамин В12 и хранителният протеин способстват за укрепването на косата и кожата. Фосфолипидите, съдържащи се в кокошото яйце, предизвикват отстраняването на токсичните субстанции от черния дроб.

Намалява рискът от сърдечно-съдови болести

Противно на предходни отзиви, нови проучвания демонстрират, че холестеролът от яйцата е уравновесен с фосфатиди, тъй че не е нездравословен за хората. Той също по този начин попречва личното произвеждане на холестерол от организма. Също по този начин яйцата съдържат омега-3 мастни киселини, които намаляват равнищата на триглицеридите, като по този метод понижават риска от сърдечно-съдово заболяване.

Постепенно се вталявате

Американските учени стигнаха до извода, че при съчетание на нискокалорична диета и с яйца за закуска, загубата на тегло се случва 2 пъти по-бързо. Такава закуска насища за по дълго време, което ви разрешава да намалите количеството употребявана храна дневно.

Намалява риска от рак

Холинът, толкоз нужен за мозъка, също по този начин понижава вероятността от рак. Според резултатите от изследването, при дамите в чието на ден меню е имало яйца в юношеска възраст, рискът от развиване на рак на гърдата е бил с 18% по-нисък.

Полезно при планирането на децата

Витамините от група В също по този начин вземат участие в образуването на полови хормони. Витамин B9 има друго име - фолиева киселина. С негова помощ се образуват червени кръвни кафези, образува се нервната тръба на плода (фетуса), понижава рискът от умствена назадничавост на детето. Ето за какво, B9 е толкоз нужен за дамите по време на планирането на бременността. Едно яйце от кокошка съдържа 7.0 мкг от витамина.

Забавя се процесът на стареене

Това се потвърждава от проучванията на холандски учени. При 87% от дамите от 35 до 40 години, пигментните петна изчезнали, кожата се стяга, а при мъжете явно са се изгладили фините бръчки към очите./Zdrave.to
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР