Това че до момента си бил свидетел не те предпазва

...
Това че до момента си бил свидетел не те предпазва
Коментари Харесай

Бойко Найденов: Ако изтеклото е вярно, Коцев сам дава обяснения, че член на престъпна група

„ Това че досега си бил очевидец не те защищава от повдигането на обвинявания “, сподели в предаването „ Тази заран “ Бойко Найденов, някогашен шеф на Националната следствена работа и някогашен зам.-главен прокурор, във връзка проблема с някогашния основен секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев.

„ След покачване на обвиняването може да се вземе мярка за неотклонение. Може да има ограничавания в напредването, в напускането на страната, само че това не значи, че човек е отговорен. Може въобще обвиняването да не бъде импортирано в съда “, посочи Найденов.

Мартин Божанов беше погубен на 31 януари пред дома си

„ Аз особено не знам какво има в кориците на делото. Това, което изтече по медиите, в случай че е правилно, то във всеки случай той самичък дава пояснения, че е член на някаква незаконна група. Той споделя, че е знаел, че са контрабандисти. Получавал е дарове. Тук ме навежда на мисълта, че може да бъде търсена отговорност, в случай че са му давали движимости, с цел да извърши или да не извърши нещо по работа. Това са единствено догатки. Четох някъде, че ще бъде повдигнато обвиняване по работа, което е по-трудно доказуемо. Не знам какво ще измислят сътрудниците. Най-вероятно те имат повече данни и доказателство “, уточни той.

„ Наказателно процесуалния кодекс не разрешава да се повдигат обвинявания по признания. Ако това е единственото доказателство, то не може да бъде съображение за покачване на обвиняване. Първо би трябвало да е потвърдено закононарушение. За да има незаконна група, би трябвало да има незаконна група “, разяснява някогашният шеф на Националната следствена работа.

По думите на журналиста вътрешният министър Калин Стоянов също би трябвало да подаде оставка

„ Не бих се заел с изказванието, че това е проведена незаконна група. Това може да го реши единствено съдът. Ако ние приказваме за тях по този начин, те могат да заведат дело против нас. Лесно е да се твърди нещо, само че е мъчно да се потвърди “, добави той.

„ Течът на информация от прокуратурата ще извърши друга задача, само че не и задачите на Наказателно-процесуалния кодекс, а точно наказване на разположение, направило закононарушение. Снимките могат само да послужат като косвени доказателства, че дадени лица се познават и са били едновременно на едно и също място. Ако настояват, че не се познават, това е доказателство, че се. За мен пуделът с парите няма никакво значение за следствието. Наличието на някакви пари някъде нищо не приказва. Правят се внушения “, акцентира някогашният зам.-главен прокурор.

Според информация на bTV той също ще бъде обвинен по случая с организация „ Митници “

„ Никола Николов-Паскал беше лице, което беше оповестено за търсене в средата на 90-те години. След това издирването му беше снето. Аз тогава бях във Военна прокуратура, не се занимавах с това. Димитров е някогашен чиновник на Националната работа за сигурност. Той се появяваше в моменти, в които никой не очакваше. Ту като очевидец, ту като… дано да не разясня тъкмо. Имаше кавги в сливенската митница с някогашен прочут прокурор. В един миг беше очевидец за осъществени закононарушения от други лица. Всичко това е минало. Някои каузи са завършили с присъди, други – не “, сподели още Найденов.

 Изслушват един настоящ и двама някогашни основни прокурори за Мартин Божанов-Нотариуса България 2 мин. Изслушват един настоящ и двама някогашни основни прокурори за Мартин Божанов-Нотариуса  Слави Ангелов за абсурда с Живко Коцев: Всичко е, с цел да се разрешат измами с хартиените бюлетини 120 минути 3 мин. Слави Ангелов за абсурда с Живко Коцев: Всичко е, с цел да се разрешат измами с хартиените бюлетини  Живко Коцев е извикан на разпит в националното разследване България 2 мин. Живко Коцев е извикан на разпит в националното разследване  Изслушват един настоящ и двама някогашни основни прокурори за Мартин Божанов-Нотариуса България 2 мин. Изслушват един настоящ и двама някогашни основни прокурори за Мартин Божанов-Нотариуса  Слави Ангелов за абсурда с Живко Коцев: Всичко е, с цел да се разрешат измами с хартиените бюлетини 120 минути 3 мин. Слави Ангелов за абсурда с Живко Коцев: Всичко е, с цел да се разрешат измами с хартиените бюлетини  Живко Коцев е извикан на разпит в националното разследване България 2 мин. Живко Коцев е извикан на разпит в националното следствие
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР