Това, че Чавдар Велинов напуска парламентарната група на БСП, е

...
Това, че Чавдар Велинов напуска парламентарната група на БСП, е
Коментари Харесай

Социалистите шокирани от напускането на Велинов

Това, че Чавдар Велинов напуща парламентарната група на Българска социалистическа партия, е огромна изненада. БСП-депутатът не е уведомил сътрудниците си за своето решение, съобщи заместник-председателят на ПГ на Българска социалистическа партия Христо Проданов, представен от Дарик.

" Когато ни напуснаха шестимата депутати, се събрахме и ръководителят на партията сложи ясно въпроса, в случай че има още някой предпочитание да напуща, да го разгласи незабавно. Тогава въпросният сътрудник не е декларирал никакви такива планове, тъй че за нас това е изненадващо ", разяснява той пред медиите.

" Никой не е известен, смутени и разочаровани са от плевенската организация ", добави и Стефан Бурджев, който е от същия изборен регион.

По време на брифинга социалистите сигнализираха, че ръководещите се пробват да овладеят властови позиции с държавните предприятия на края на мандата. Те се усъмниха в оповестените състезания за назначенията в бордовете на шефовете и упрекнаха, че от ГЕРб не съблюдават закона.

" Процедурата, която се готвят да създадат, е изцяло опорочена. Всички министерства, които са принципал, би трябвало да заявят условията за избор на съответните шефове на сдружения към Агенцията за приватизация и следприватизационен надзор. Агенцията като самостоятелен орган да провежда състезанията, да избере бордовете и да ги даде за назначение. Това не се съблюдава. Министерствата стартират по остарелия гербаджийски метод да се пробват да си назначат калинки в държавните сдружения ", упрекна Христо Проданов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР