Това беше трудно решение и за двама ни, но каква

...
Това беше трудно решение и за двама ни, но каква
Коментари Харесай

Главчев към Радев: Ще представя равноотдалечен от партиите кабинет, от който да не се срамувате

" Това беше мъчно решение и за двама ни, само че каква беше алтернативата, защото аз останах финален, който можеше да осъществя процедурата, която е записана в конституцията. Алтернативата беше да хвърлим страната в конституционна рецесия с неразбираеми последствия ", стартира изявлението си Димитър Главчев.

След това той съобщи, че подхожда с отговорност към предоставената задача и няма различен избор с изключение на да я извърши по този начин, както е написана в Конституцията,

" Твърдо декларирам, че ще Ви показва състав на държавно управление, равноотдалечен от всички политически сили, състав от специалисти, неопетнени, некорумпирани и с положително име в обществото. Аз съм сигурен, че има и във ведомствата, и в министерствата такива хора, които могат да поемат тези функционалности. Ще направя по този начин, че да не се срамувате при сключване на указа за държавно управление ", даде дума Главчев.

Той сподели, че е изцяло наясно, че главната функционалност на служебното държавно управление е организирането на почтени избори, само че приема предизвестието на Румен Радев, че още от първия ден ще се наложи да поеме цялостната отговорност на всяко едно държавно управление. " Основната функционалност пък на всяко ръководство е да усъвършенства живота на жителите ", регистрира Главчев.

Той се зарече да продължи да утвърждава евроатлантическия път на България, " защото този път е определен доста от дълго време ", а в отбрана на обещанието си за равноотдалечен от всички партии кабинет разкри, че възнамерява да показа претендентите на " политическите сили, с цел да се убедят и те в това ".

В края на обръщението си Димитър Главчев още веднъж акцентира, че ще извършва отговорно функционалностите си, като даде образец с досегашната си работа в Сметната палата.

" Струва си да напомня, че преди 8 месеца станах ръководител на Сметната палата, където деполитизацията е абоклютно наложителна. Който желае, може да попита всеки един, който работи там, дали съм показал някакво користолюбие за тези 8 месеца. Смятам да не преставам в същия дух ", приключи Димитър Главчев.

Главчев е роден в София, сочи информация на уеб страницата Сметната палата. Магистър по интернационалните стопански връзки и по счетоводна отчетност от Университета по национално и международно стопанство. Дипломиран експерт-счетоводител, регистриран инспектор в Института на дипломираните експерт-счетоводители. Притежава над 30 години професионален стаж в региона на одита, финансовия надзор и счетоводството. Повече от 20 от тях са в региона на самостоятелния одит, в това число задължения за контрактувани процедури по планове, финансирани от Европейски Съюз.

Народен представител и член на Комисията по бюджет и финанси от 41-то до 46-то Народно заседание. Заместник-председател на Комисията по бюджет и финанси и ръководител на Постоянно настоящата подкомисия по отчетност на обществения бранш в 41-ото Народно заседание.

Председател на 44-ото Народно заседание за интервала 19.04.2017 - 17.11.2017 година Заместник-председател на 43-ото Народно заседание. Председател на Комисията за наблюдаване на активността на Държавната комисия по енергийно и водно контролиране в 41-вото Народно заседание. Ръководител на делегациите на Интерпарламентарния съюз, Парламентарната асамблея на Съвета на Европа в 44-то Народно заседание.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР