Това беше основното послание на министъра на правосъдието Крум Зарков

...
Това беше основното послание на министъра на правосъдието Крум Зарков
Коментари Харесай

Министър Зарков: България е ангажирана с дълбоки реформи по необратим начин

Това беше главното обръщение на министъра на правораздаването Крум Зарков при срещите му през днешния ден в Брюксел със заместник-председателя на Европейска комисия Вера Йоурова и с комисаря по правораздаване Дидие Рейндерс.

Въпросите, свързани с отговорността и отчетността на основния прокурор, с обжалването на отводите против прокуратурата при отвод за формиране на следствия са в дневния ред на Народното събрание и са артикул на напъните на няколко държавни управления.
 изображение
Българският министър срещна комисията с ограниченията и измененията в законите, които служебното държавно управление е подготвило и е внесло в Народното събрание в отговор на поетите от нашата страна задължения по Плана за възобновяване. 

„ От страна на Европейска комисия получихме поддръжка и схващане за работата, която сме направили. За нас е значимо да чуем тяхното мнение. Получихме и още един път удостоверение и поддръжка за влизането на България в Шенген. Така ние получаваме поддръжка от всички значими европейски институции и на доста огромна част от страните членки. 

„ България е подготвена да бъде част от Шенгенското пространство. Сега ние прилагаме и изпълняваме всички условия, само че нашите жители не се употребяват с цялостните права, които дава свободното придвижване “, съобщи още Зарков. Влизането на България в Шенген ще усъвършенства отбраната на външните граници на Съюза, тъй като ще освободи скъп запас, добави той.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР