Това беше едно дълго чакано екстрадиране - четири месеца го

...
Това беше едно дълго чакано екстрадиране - четири месеца го
Коментари Харесай

Атанаска Бакалова след екстрадицията на Бизюрев: Искаме истината за убийството на Митко

Това беше едно дълго чакано изгонване - четири месеца го чакахме с неспокойствие, разяснява Атанаска Бакалова - майката на убития Митко от Цалапица, връщането на Рангел Бирюзов у нас.

Заподозреният за убийството на Димитър Малинов Бизюрев дойде късно нощес в България и през днешния ден ще бъде превозен до Пловдив. Бизюрев беше арестуван в Дания, откакто се укриваше отвън страната ни месеци след убийството. Връщането му на българските управляващи би трябвало да форсира процеса, тъй като неговите показания са основни.

" Вчера бяха осем месеца от убийството на Митко. Надяваме се оттук насетне всички, които са взели участие по един или различен метод, да бъдат разкрити. Искаме истината за какво Митко беше погубен и съответни присъди ", безапелационна е почернената майка.

Вчера тя е разговаряла с министъра на вътрешните работи и му благодари, че е спазил обещанието Рангел да бъде докаран у нас.

Бизюрев кацна на летище София късно нощес с полет през Мюнхен. Той беше търсен с европейска заповед за арест и арестуван в Дания през ноември 2023 година

Веднага, откакто слезе от самолета на българска земя, мъжът беше отведен към столичния следствен арест. От прокуратурата в града под тепетата се чака да изискат непрекъснатото му задържане. Той ще би трябвало да даде подробни показания за убийството на 24-годишния Димитър Малинов от Цалапица. Ще му бъде връчена и призовка да се яви като очевидец по делото против близнаците Борислав и Валентин Динкови, които са предадени на съд за укривателство.

Снимка: БГНЕС

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР