Тотнъм завърши наравно 1:1 при гостуването си на южния бряг

...
Тотнъм завърши наравно 1:1 при гостуването си на южния бряг
Коментари Харесай

"Тотнъм" стигна само до точка при гостуването на "Саутхемптън"

Тотнъм " приключи наедно 1:1 при гостуването си на южния бряг против " Саутхемптън ". " Шпорите " не се възползваха от слабата форма на съперника си, само че и не играха на висота, като даже можеха да изгубят на " Сейнт Мери ".

Срещата се игра при доста тежки условия и непрекъснат дъжд, които направиха терена много сложен за футболистите. Всичко по-интересно се случи в границите на по-малко от 200 секунди. Толкова време раздели автоголът на Давинсон Санчес, с който " светците " поведоха и изравнителното попадение на Хари Кейн.

" Един равносилен мач и много сложен за двата тима. Мисля, че теренът беше доста тежък, само че по този начин е освен за нас, само че и за противника. Имаше доста борба, само че почтена и футболна борба. Направихме много неточности, имахме съществени проблеми при построяването на офанзивите и изнасянето на топката ", сподели Маурисио Почетино след дуела.

Мениджърът на " Тотнъм " не е обезпокоен, че отборът му изостава с две точки от " Ливърпул " в борбата за Топ 4, макар че алените занапред ще изиграят мача си от 24-ия кръг против " Суонзи ".

Late chances to win it at either end but both teams have to settle for a point#SOUTOTpic.twitter.com/BJB4luMt3h
— Premier League (@premierleague) January 21, 2018

За разлика от предходния мач сред двата отбора на 26 декември на " Уембли ", когато победиха с 5:2 този път " шпорите " не играха толкоз добре.

" Саутхемптън " стартира въодушевено и доста нападателно, като в началните минути имаше преимущество против противника си. " Светците " нападнаха най-вече по левия фланг, като там Душан Тадич и Райън Бъртранд сътвориха много рискове, само че Маноло Габиадини не съумя да се възползва.

Все отново в 15-ата минута Тадич изведе Бъртранд, той центрира остро, а в опита си да почисти Санчес прати топката в личната си мрежа – 1:0.

" Тотнъм " отговори доста бързо и 197 секунди след гола на " светците ", Хари Кейн се разписа. Нападателят на " шпорите " вкара с глава след центриране на Бен Дейвис от корнер и означи своето 99-о попадение за " Тотнъм " във Висшата лига.

 Давинсон Санчес одеве е вкарал в личната си мрежа.
© Reuters

Давинсон Санчес одеве е вкарал в личната си мрежа.

През втората част теренът стана още по-тежък, а острите влизания бяха по-честа панорама от красивите осъществявания. " Саутхемптън " имаше отличен късмет да победи в края, само че 17-годишният Обафеми, който влезе като запаса не съумя да насочи удар след подаване на Тадич.

" Обнадежден съм от това показване, тъй като играхме мощно против един от най-хубавите тимове в страната. Момчетата се бориха и желаеха да вземат трите точки. Знам, че ситуацията ни не е положително, само че дружно ще излезем от него ", сподели след дуела мениджърът на " светците " Маурисио Пелегрино.

В класирането " Тотнъм " е пети с 45 точки, " Саутхемптън " е на 18-о място с едвам 22 точки. " Светците " са без победа към този момент 11 мача (шест равенства и пет загуби).
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР