Тотнъм продължи да впечатлява със своето представяне от началото на

...
Тотнъм продължи да впечатлява със своето представяне от началото на
Коментари Харесай

Тотнъм се изкачи на върха в Премиър лийг

Тотнъм продължи да впечатлява със своето показване от началото на сезона,. “Шпорите ” завоюваха лондонското дерби с Фулъм с 2:0 от 9-ия кръг на Премиър лийг. Домакините се възползваха по съвършен метод от грешките на своя противник и стигнаха до триумфа с голове на Хюн-Мин Сон в 36-ата и Джеймс Мадисън в 56-ата минута на дуела. По този метод играчите на Анге Постекоглу не престават без загуба от началото на акцията и още веднъж се завърнаха на 1-вата позиция във краткотрайното класиране.

 Снимка: БГНЕС / EPA/ISABEL INFANTES

Срещата можеше да се развие по различен метод, в случай че не бе блестящата интервенция на вратаря Гулиелмо Викарио, който в 12-тата минута отрази страховит изстрел на Жоао Палиня с глава след центриране от корнер. Постепенно Тотнъм ускори натиска и първо Пиер-Емил Хьойберг насочи изстрел във вратата, избавен от Бернд Лено, а по-късно шут на Ричарлисон по земя мина на сантиметри от гредата.

В 36-ата минута резултатът въпреки всичко бе открит в интерес на домакините. Фулъм сбърка при изнасянето на топката, която бе отнета. Ричарлисон подаде към Сон, който финтира бранител на границата на пеналта и стреля във вратата за 1:0.

В 56-ата минута “шпорите ” удвоиха преднината си след нова неточност на своя противник. Отново Калвин Баси сбърка подаване. Кулушевски лиши и подаде към Сон, който продължи към Джеймс Мадисън в наказателното поле, а той невъзмутимо осъществя за 2:0.

 Снимка: БГНЕС / EPA/ISABEL INFANTES

В края домакините леко отпуснаха юздите. Това разреши на съперника си да провежда няколко положителни офанзиви. Викарио обаче още веднъж се прояви с чудесни спасявания. Особено против останалия очи в очи против него Раул Хименес в 85-ата минута.

Все отново Тотнъм удържа успеха и събра актив от 23 точки. Това им оказа помощ още веднъж да излязат отпред във краткотрайното класиране. Фулъм пък остава на 13-тото място с 11 точки.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР