Тотнъм победи Лийдс с 4:3 в мач от 16-ия кръг

...
Тотнъм победи Лийдс с 4:3 в мач от 16-ия кръг
Коментари Харесай

Тотнъм и Лийдс си спретнаха голово шоу, шпорите със знаменит обрат

Тотнъм победи Лийдс с 4:3 в мач от 16-ия кръг на Висшата лига. Головете за " шпорите " бяха дело на Хари Кейн, Бен Дейвис и на два пъти Родриго Бентанкур. За Лийдс точни бяха Крисенсио Самървил и на два пъти Родриго. На края на срещата Тайлър Адамс бе изпъден. С тази победа Тотнъм е към този момент 3-ти с 29 точки, до момента в който Лийдс остава 14-ти с 15 пункта на сметката си.

В 10-та минута Крисенсио Самървил доближи до точно подаване в наказателното поле и насочи страховит удар, с цел да изпрати топката в долния ляв ъгъл и да открие резултата в интерес на Лийдс. В 25-та минута Тотнъм съумя да изравни, откакто Хари Кейн бе на вярното място в точния миг и със мощен удар съумя да изравни. Две минути преди края на първата част Родриго приключи ужасно, откакто си освободи пространство в наказателното поле и още веднъж изведе Лийдс напред в резултата.

През втората част Тотнъм съумя още веднъж да изравни. В 51-та минута Бен Дейвис стреля от разстояние и след неубедителна интервенция на бранител и на вратаря Илан Мелие, топката се озова за повторно във вратата на Лийдс. В 76-та минута за трети път гостите поведоха. Отново Родриго засече положително подаване в наказателното поле, пращайки топката в долния десен ъгъл и остави Юго Лорис беззащитен.

" Шпорите " не се предадоха и пет минути по-късно Родриго Бентанкур със мощен удар от границата на наказателното поле стреля, а получилият се рикошет не остави шансове за интервенция на Мелие - 3:3. Тотнъм съумя да направи и цялостния поврат, откакто две минути след изравнителното попадение още веднъж Бентанкур получи от Кулушевски и безпроблемно съумя от близка отдалеченост да вкара топката в средата на вратата, с цел да оформи и крайното 4:3 за Тотнъм. В 87-та минута Тайлър Адамс от Лийдс бе изпъден с втори жълт картон, защото направи прекомерно жестоко нарушаване.

Всички резултати от ранните мачове на 16-ия кръг във Висшата лига:

Манчестър Сити - Брентфорд 1:2

Борнемут - Евертън 3:0

Ливърпул - Саутхемптън 3:1

Нотингам - Кристъл Палас 1:0

Тотнъм - Лийдс 4:3

Уест Хям - Лестър 0:2
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР