Тоталното превъзходство на София Блус в настоящето на българския бейзбол

...
Тоталното превъзходство на София Блус в настоящето на българския бейзбол
Коментари Харесай

Хегемонът "Блус" набързо си разчисти пътя до финала

Тоталното предимство на " София Блус " в сегашното на българския бейзбол откри следващото си цифрово изражение. Носителят на всички три трофеи на родна сцена през последните четири сезона преодоля 1/2-финалите на националното състезание с общ резултат 35:0 за 12 ининга в два мача против " Академици " (София).

" Блусарите " затвориха небрежно серията във формат " 2 от 3 " с два 6-инингови нокаута - 15:0 като домакини в първата среща в събота и 20:0 като посетители във втората в неделя (10-11 септември). И двата мача се играха на ст. " Октомври " в Студентски град.

Откриващият дуел беше еднолично шоу в отбрана на питчер №1 в България Евгений Черноземски. 30-годишният десничар затвори " ноу остроумен " с 15 страйкаута (от общо 18 аута в срещата). В нахлуване първенците изстреляха три хоумръна - соло на Георги Георгиев, двоен на Димитър Насъпов и двоен на Николай Каращранов, фиксирал преждевременния край по милостивото предписание за 15 т. разлика.

Във втория мач на възвишението за " сините " се качи ветеранът Стефан Бешков, само че резултатът беше същият - офанзивата на " учените " освен не можа да означи точка, а съвсем не съумя да изкара топката от инфилда. Александър Насъпов пък удари нов хоумрън за " Блус ".

Съперникът на софиянци в разногласието за шампионския трофей ще бъде избран този уикенд в районното дерби сред " Бизони " (Благоевград) и " Койоти " (Дупница). Първата намира се изигра през вчерашния ден и рекордьорите с 22 трофеи на страната се постановиха трагично с 13:11 като домакини на своя ст. " Портър Фийлд " в благоевградския парк Бачиново.

Вторият мач е в събота (17 септември) на терена на " койотите " - дупнишкия ст. " Левски ". При нужда мач №3 ще се играе назад в Благоевград в неделя (18 септември).

Паралелно започнаха и плейофите за разпределение на местата от 5-о до 7-о в крайното класиране на Българската бейзболна лига за сезон 2022. В първата среща от столичния трибой " Атлетик " (София) победи " НСА-Лъвове " (София) с 9:2. Цял мач за " спортистите " хвърля Мартин Велинов, който се открои и в нахлуване с двоен хоумрън.

Третият отбор в долната половина на таблицата е " Юнак " (София), който в идващите две недели ще премери сили с " Атлетик " (18 септември) и " НСА-Лъвове " (25 септември).

 

ПЛЕЙОФИ В ББЛ 2022

1/2-финали (2 от 3)

10 септември (събота)

" Блус " - " Академици " 15:0 (6 ининга) (1-0 в серията)

11 септември (неделя)

" Бизони " - " Койоти " 13:11 (1-0)
" Академици " -  " Блус " 0:20 (6 ининга) (0-2)

17 септември (събота)

15:00     " Койоти " -  " Бизони "                    " Левски "                  Дупница

18 септември (неделя)

15:00*   " Бизони " - " Койоти "              " Портър Фийлд "         Благоевград

---
*Ако се наложи

5-7-о място

11 септември (неделя)

" Лъвове " - " Атлетик " 2:9

18 септември (неделя)

10:00    " Атлетик " - " Юнак "                   " Октомври "                 София

25 септември (неделя)

10:00    " Юнак " - " Лъвове "                     " Октомври "                 София

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР