Тортата Павлова с плодове се сервира веднага и не се

...
Тортата Павлова с плодове се сервира веднага и не се
Коментари Харесай

Торта Павлова с ягоди и боровинки

Тортата Павлова с плодове се сервира незабавно и не се държи в ледник.

Необходими Продукти

● белтъци - 5 броя
● захар - 1 ч.ч.
● царевично нишесте - 1 с.л.
● оцет - 1 с.л.

За крема


● сладкарска сметана - 200 г
● крема сирене - 100 г
● пудра захар - 3 с.л.
● ванилия - 2 отново. по 0.2 г
● ягоди - 300 г с боровинки

Начин на подготвяне

Тортата Павлова с ягоди и боровинки е вкусна и доста изискана. Подходящ десерт за всеки специфичен мотив е.

Отделете от яйцата единствено белтъците. Трябва да са на стайна температура в суха и чиста купа. Разбиват се благодарение на миксер и част от захарта. Прибавя се нишестето и оцета. Накрая се прибавя и останалата захар и се разбърква до гъста и лъскава примес.

Нарисувайте кръг върху хартия за печене. Внимателно благодарение на шпатула поставете готовата примес и разпределете деликатно до очертанията на кръга, като в средата малко я издълбайте като кладенче.

Печете блата за целувчената торта в авансово загрята фурна на 100-120 градуса за към 90 минути. Блата би трябвало да има коричка извън и да е мек от вътрешната страна.

След като изключите фурната оставете блата за още 20 минути вътре. След това оставете да се охлади меренг блата и пригответе крема, като смесите крема сиренето с пудрата захар, разбийте на крем и прибавяйте по малко от сметаната и ванилията.

При сглобяване на тортата Павлова поставете блата върху тортена паница. Отгоре разпределете крема благодарение на лъжица. Накрая украсете тортата с пресни ягоди и боровинки.

Тортата с плодове се сервира незабавно и не се държи в ледник. Ако се подготвя за посетители, може да се изпече блата и да се направи крема авансово, а да се сглоби преди сервиране.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР