Торонто записа втори пореден успех като гост на Голдън Стейт

...
Торонто записа втори пореден успех като гост на Голдън Стейт
Коментари Харесай

Торонто е на победа от титлата в НБА /видео/

Торонто записа втори следващ триумф като посетител на Голдън Стейт след 105:92 и поведе с 3:1 във финалната серия за купата в Националната баскетболна асоциация.
Така канадците са единствено на победа от детрониране на първенците и продобиване на първи трофей в историята си.
Със мощна игра в отбрана през първата четвърт домакините дръпнаха с 23:12, само че противникът редуцира изоставането си до 42:46 на почивката.
Торонто последователно изравни, а след 61:61 в последните четири минути на третата част употребява серия от 18:6, с цел да дръпне със 79:67 и до края на разреши разликата да падне под 10 точки.
Канадците съумяха да опазят звездата на противника Стеф Къри, който вкара 27 точки, само че записа едвам две тройки от девет опита. Клей Томпсън беше най-резултатен за домакините с 28 точки.
Кауай Ленърд приключи с 36 точки за спечелилите, 17 от които в решителната трета четвърт, като добави и 12 битки. Резервата Серж Ибака способства с 20 точки, а Паскал Сиакам добави 19.
Само един път в историята тим, който изостава с 1:3 победи във финалната серия, стига до купата. Това беше Кливланд през 2016 година точно против Голдън Стейт.
Торонто може да стигне до трофея още в понеделник вечерта локално време в личната си зала.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР