ТОРОНТО (АП) — Канада ще възстанови финансирането на агенцията на

...
ТОРОНТО (АП) — Канада ще възстанови финансирането на агенцията на
Коментари Харесай

Канада ще възстанови финансирането на UNRWA, изпадналата в затруднение агенция на ООН в Газа

ТОРОНТО (АП) — Канада ще възвърне финансирането на организацията на Организация на обединените нации за подкрепяне на палестинците, седмици откакто организацията, известна като UNRWA, загуби стотици милиони $ в поддръжка след обвиняванията на Израел против някои от нейните чиновници в Газа.

Канада беше една от 16-те страни, които краткотрайно стопираха бъдещи заплащания.

„ Канада възобновява финансирането си на UNRWA, тъй че може да се направи повече, с цел да се отговори на незабавните потребности на палестинските цивилни. Канада ще продължи да приема обвиняванията против някои от чиновниците на UNRWA извънредно съществено и ние ще останем тясно ангажирани с UNRWA и Организация на обединените нации, с цел да търсим отчетност и промени “, сподели Ахмед Хюсен, министър на интернационалното развиване, в изказване.

Канадското държавно управление трябваше да разгласи решението в сряда, само че го отсрочи до петък по аргументи, които не бяха ясни незабавно.

Войната Израел-Хамас прогони 80% от популацията на Газа от 2,3 милиона палестинци от домовете им, а чиновници на Организация на обединените нации...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР