Торнадо връхлетя части от американските щати Тексас и Оклахома, като

...
Торнадо връхлетя части от американските щати Тексас и Оклахома, като
Коментари Харесай

Сезонът на бурите! Най-малко един човек загина при преминаването на торнадо през Оклахома

Торнадо връхлетя елементи от американските щати Тексас и Оклахома, като лиши живота на минимум един човек, рани над 20 души и срути десетки жилища и здания, съобщи Асошиейтед прес.

Тежко обиден е окръг Маккъртейн, който се намира в югоизточната част на щата Оклахома. Директорът на окръжната работа по изключителните обстановки Коди Макданиел удостовери, че има един смъртен случай, само че не даде детайлности.

В дребния град Айдабел бяха разрушени черква, медицински център и учебно заведение. " Всичко в южната и източната част на Айдабел е разрушено ", сподели Стивън Картър, също представител на службата за справяне с изключителните обстановки, пред изданието " Тексаркана газет ".

Губернаторът Кевин Стит заяви, че в региона на Айдабел са били изпратени избавителни екипи.

" Молим се за жителите на Оклахома, наранени от днешните торнада ", написа Стит в Туитър.

Кели Кейн от Службата за справяне с изключителните обстановки на Оклахома съобщи, че минимум три други окръга също са били наранени от стихии, като в някои региони е имало наводнения.

Националната метеорологична работа на Съединени американски щати заяви, че информация за торнада е постъпила също от щатите Тексас и Арканзас.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР