ТОПСПОРТ продължава с представянето на отборите, които се класираха за

...
ТОПСПОРТ продължава с представянето на отборите, които се класираха за
Коментари Харесай

Австралия - Отборът, който с танцувални движения се класира за Мондиал 2022

ТОПСПОРТ продължава с представянето на тимовете, които се класираха за финалите на Световното състезание в Катар. Надпреварата стартира на 20 ноември, като всеки ден ще ви срещаме с един от участниците на Мондиал 2022, които сигурно ще желаят да покажат максимума от своя капацитет на огромната сцена. Австралия ще открие шампионата на 22 ноември с мач против Франция. Във втория кръг Австралия ще играе против Тунис четири дни по-късно и ще приключи груповата фаза с мача против Дания на 30 ноември.

ПЪТЯТ ДО КАТАР

" Кенгурутата " започнаха превъзходно в пресявките с 11 следващи победи и бяха в отлична изходна позиция да се снабдят с директна квота за Мондиал 2022. Загубите от Япония и Саудитска Арабия обаче ги пратиха в баражите. Австралия победи Перу след осъществяване на дузпи, с цел да завоюва квотата за огромния състезателен конгрес.

В постоянното време двата отбора записаха 0:0. Срещата се организира на стадион " Ахмед бин Али " в Катар. Вратарят Андрю Редмейн, който размени Мат Райън директно преди серията от осъществяване на дузпи, се трансформира в воин за своя отбор, спасявайки заключителния удар на Алекс Валера.

ОТБОРЪТ

Австралия е постоянен участник на международни шампионати през това хилядолетие, като е на път да играе на най-големия футболен конгрес за шести път подред. Тимът на Австралия играе на по-бавни обороти, защото множеството от играчите им са на по-сериозна футболна възраст. Австралийците ще заложат на сигурността и по-бавното изнасяне на топката.
 Снимка 578793
Източник:

Те имат положителни играчи в средата на терена, които могат да задържат топката. Австралия ще се опита да превземе съперниковата врата с много центрирания и високи топки. Тимът се надява, че ще има триумф при статичните положения в наказателното поле на съперника, защото разполага с много снажни футболисти, които умеят добре да играят с глава.

ГОЛЯМАТА ЗВЕЗДА

Андрю Редмейн изгря на футболната сцена по време на баража за класиране на Световното състезание в Катар сред Австралия и Перу. В постоянното време и продълженията двата тима не съумяха да си отбележат гол - 0:0 и се стигна до осъществяването на дузпи.

Вратарят беше изненадващият избор на националния селекционер на Австралия Греъм Арнолд. 33-годишният пазач влезе в игра на мястото на Матю Райън секунди преди да изтече 120-ата минута. При дузпите на Перу, Редмейн стартира да танцува на голлинията.
 Снимка 577508
Източник:

Перу осъществя четири от първите си пет наказателни удара, до момента в който Редмейн подскачаше и танцуваше, премятайки краката си във въздуха. И откакто Луис Адвинкула удари гредата, акробатичният австралийски вратар отгатна ъгъла, в който ще стреля Алекс Валера, с цел да направи решаващото избавяне и да изпрати Австралия на Мондиал 2022 със жанр.

Неортодоксалните лудории на Редмейн по време на осъществяването на дузпите накараха хората да приказват за него в обществените мрежи. Това е особено държание за Андрю Редмейн, когато съперниковите тимове извършват дузпи, защото той пази по същия метод и за клубния си тим ФК Сидни.

????????'????????????????????????????????????????????????????????????????!

Andrew Redmayne. Cometh the hour.
— Isuzu UTE A-League (@aleaguemen)
СЕЛЕКЦИОНЕРЪТ

Мениджърът на Австралия Греъм Арнолд е подготвен за третия си опит в най-големия интернационален футболен шампионат. Първият му огромен пробив в ръководството пристигна в състава на националния тим, когато беше назначен за асистент на Франк Фарина през 2000 година. Фарина беше уволнен през 2005 година, само че Арнолд работи дружно с неговия правоприемник Гуус Хидинк на Световното състезание през 2006 година, където Австралия доближи до 1/8-финалите и загуби от Италия след дузпа на Франческо Тоти в 95-ата минута.

Греъм Арнолд пое временно селекционерския пост в Австралия след шампионата и изведе отбора до Купата на Азия през 2007 година, където бяха отстранени от Япония след дузпи на четвъртфиналите.
 Снимка 344199
Източник:

Когато Пим Вербик беше назначен за идващия началник на цялостен работен ден, Арнолд се върна към предходната си роля на помощник и беше част от треньорския екип на шампионата през 2010 година в Южна Африка, когато Австралия отпадна в груповата фаза по голова разлика откакто взе четири точки.

Роденият в Сидни експерт по-късно се пренасочи към клубно равнище, извеждайки непретенциозния тим Сентръл Коуст Маринърс до купата на Премиършип в А-лигата през 2011/12, преди да завоюва огромния край през 2013 година След това той пое управлението на клуба от родния град ФК Сидни, спечелвайки още две Premierships, една Championship и FFA Cup - достижения, които му завоюваха място в Залата на славата на австралийския футбол.

Арнолд бе назначен за непрекъснат селекционер на Австралия през 2018 година, заменяйки Берт ван Маруийк след отпадането от груповата фаза на Световното състезание през 2018 година в Русия, където Socceroos завоюваха единствено една точка.
 Австралия на Мондиал 2022 след драма с дузпи
Австралия на Мондиал 2022 след драма с дузпи

Ето детайлности

Настроен да се изправи против Франция, Дания и Тунис в група D, Греъм Арнолд ще има сложна задача да подбере тима си за Световното състезание в Австралия. Той е избрал играчи, които се занимават с търговията си по целия свят за неговите тимове през последните 12 месеца, като 53 са извикани да съставляват Австралия.

ПРОГНОЗА

През септември " кенгурутата " изиграха две следващи контроли с Нова Зеландия, извоювани с 1:0 и 2:0, само че проблемите в офанзива са налице. Шансовете на австралийците да се преборят с Франция или Дания за едно от първите две места в Група D са дребни.
 Героят на Австралия за танците на голлинията: Идеята за това ми се въртеше в главата от 2-3 седмици
Героят на Австралия за танците на голлинията: Идеята за това ми се въртеше в главата от 2-3 седмици

Тренирах дузпи, само че като цяло спасяването на дузпа си е шанс, споделя стражът

ПРОГРАМА

22 ноември: Дания - Тунис и Франция - Австралия

26 ноември: Тунис - Австралия и Франция - Дания

30 ноември: Австралия - Дания и Тунис - Франция
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР