Топреализаторът за френския Лил през 2004-а година – Владимир Манчев,

...
Топреализаторът за френския Лил през 2004-а година – Владимир Манчев,
Коментари Харесай

Владо Манчев с велика бран за България пред цяла Франция

Топреализаторът за френския Лил през 2004-а година – Владимир Манчев, даде изявление пред френските медии за към този момент отминалия расистки скандал след България – Англия. Манчев приказва пред sofoot и показва съвършен френски, споделяйки, че пази отлични мемоари от престоя си при „ кучетата”. Сега на 42-годишна възраст Манчев живее в София и тренира юношите на неговия клуб на сърцето – ЦСКА.

Франция пък потърси Манчев за мнението му след драмите против „ трите лъва” и изстъпленията на българските почитатели на „ Васил Левски”.

„ Бях на националния стадион и това бе доста странна вечер за мен. Мачът бе спиран на два пъти, а на трибуните атмосферата беше естествена. Мачът не бе напрегнат. Не чух никакви расистки обиди, само че се знаеше, че сходни обиди са вероятни, тъй като имаше расистки обиди към Стърлинг от български последовател в Лондон”, стартира той.

Бойко Борисов изиска оставката на Борислав Михайлов!

Премиерът на Англия: Ще желаеме тежки наказания за България

Борисов разпореди проверка на БФС

Директор в БФС: Михайлов няма да подава оставка

„ Цялата седмица, предвещаваща мача, британската федерация говореше доста за рисковете от сходни произшествия у възможните им реакции при „ преливане на чашата”. Мисля, че тази връзка подхрани нелепостта на някои последователи. Но този акт е дело на 20-ина глупави хора, които не отразяват държанието на останалите български почитатели. Няма смисъл да се натрапва това”, отбрани родината си Манчев пред Франция.

„ Фактът, че почитателите могат да влязат и изоставен безшумно стадиона, потвърждава, че е имало проблем от страна на уредниците и охраняващите органи. За страдание, всякога, този тип „ ултраси” идват да предизвикат, без значение дали играеш против Англия или различен тим. Тези хора имат проблем с образованието и употребяват футбола като инструмент, с който притеглят вниманието към себе си. Смятам, че това е политически въпрос, който надвишава мащабите на футбола”, продължи Манчев.

„ Това не е прелестно за нас българите и се срамим. Ядосваме се на тези хора, тъй като те дават изкривена картина на страната ни. Тук има доста роми, турци, арменци. Хора от всевъзможен генезис и религии и това в никакъв случай не е било проблем в обществото. България не е расистка страна! Тези хора би трябвало незабавно да бъдат наказани за вредата, която предизвикаха за имиджа на нашата страна. Имаше сигнали, само че това се случва за пръв път в пободен тип огромно събитие. Когато бях състезател, мисля, че към този момент се случваха такива неща, само че по-малко се говореше. УЕФА и ФИФА бяха по-малко заинтригувани от казуса с расизма и нямаше всички тези нови акции. Повтарям, че това е дело на 20 индивида. Намирам реакцията на интернационалните медии за пресилена, тъй като ксенофобията е общ проблем, който не е характерен за българския футбол”, приказва още някогашният голмайстор на ЦСКА.

От Англия с тежка закана: УЕФА да проверява всичко!

Феновете желаеха Балъков да си върви, ето какво скандираха

Десподов: Това е ситуацията, резултатът можеше да е двоен

Пълен срам! Засрамете се!

България - Англия беше спиран на два пъти

Бившият нападател разяснява и оставките на президента на БФС – Борислав Михайлов, както и на националния селекционер Красимир Балъков. „ Мисля, че оставката на президента на футбола ни бе в резултат на струпване. Той нямаше избор, защото някой трябваше да „ заплати цената” за резултатите и селекцията в последните няколко години. Министър-председателят на България счита расизма и ксенофобията за неприемливи и това е добре. Разследванията са в ход, а хората са разпознати. Надявам се да бъдат осъдени строго. Трябва да се вземат ограничения в битката против расизма и сходни организации”, призна още Манчев.

На въпрос за реакцията от Христо Стоичков, който прикани всички български тимове да бъдат извадени от интернационалните съревнования, Манчев отговори: „ Стоичков бе доста сърдит и приказва прочувствено. Мисля, че това е извънредно и несправедлива глоба. Изключването на България от всички надпревари не е решение. Не би трябвало да наказваме нация за грешките на толкоз малко човеци. Нужни са строги закони, а това е в ръцете на политиците. Феновете би трябвало да са на мача и да се радват и честват, без да нарушават законите”, добави още българинът. „ Имаше санкции от УЕФА за европейски мачове на български тимове, само че не мога да кажа, че в българския шампионат има доста сходни произшествия. Особено откакто всички огромни тимове в България са формирани от хора с друг генезис и цвят. Не помня обиди или съответни сходни действия.

Ексцесиите започнаха! Английски почитател със счупена ръка след пердах в София

Английските ултраси към този момент окупираха центъра на София (снимки)

Георги Пашов: Никога не е имало проблеми с расизма с България

„ Родният ми футбол се намира във време, което е доста разочароващо. Това е в резултат на селекцията и футбола като цяло. Ще има нов конгрес за федерацията и всички се надяват, че тя ще се усъвършенства и ще повиши имиджа и резултатите на нашия спорт”.

Владо Манчев разяснява и представянето на клубните ни тимове в efbet Лига, окачествявайки Лудогорец като „ доминант”.

„ В нашия шампионат господства напълно Лудогорец от осем години насам. Там има доста пари, с помощта на притежателя им – Кирил Домусчиев, и играят постоянно в Европа. В България смазват конкуренцията. Историческите клубове просто се борят. ЦСКА, най-успешният клуб в историята, не е първенец от 2008-а година, а Левски от 2009-а. През последните години ЦСКА завоюва единствено една Купа на България, през 2016-а година, когато бях в щаба на треньора Христо Янев, който играеше в Гренобъл”, акцентира Манчев.

link1 " >  Gulliver/GettyImages
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР