Тополовград. В навечерието на християнския празник Великден в Тополовград се

...
Тополовград. В навечерието на християнския празник Великден в Тополовград се
Коментари Харесай

Хасково: Близо 2 хиляди лева са събрани във великденската благотворителна томбола в Тополовград

Тополовград. В навечерието на християнския празник Великден в Тополовград се организира обичайна „ Великденска празнична софра “. Събитието е за щедрост и цели събиране на средства за подкрепяне на заболели деца и младежи, оповестиха от пресцентъра на Община Тополовград . Край отрупаните маси с ястия, питиета и сладкарски произведения се събраха хора, с цел да тестват шанса си. С провеждането на томболата се заеха и се оправиха чудесно водещите Ангел Крумов и Атанаска Михалева, подкрепени от дребния Филип от ДГ „ Щастливо детство “ и асистенти от състав „ Луди млади “. Сред присъстващите на празничната самодейност беше националният представител от НФСБ Валентин Касабов със брачната половинка си Катя Касабова. Празничен музикален привет насочи Лили Личева от СУ „ Д-р Петър Берон “. С празника поздрави присъстващите Красимира Ятакчиева – шеф отдел „ Хуманитарни и обществени действия “ в Общината. Тя благодари на всички институции, организации и жители, които поддържаха финансово самодейността. Ятакчиева изтегли и билета, който завоюва най-голямата премия – агне, дарено от кмета на Общината Божин Божинов. Големият великденски подарък отиде при Светла Георгиева.
Служителите от Общината и общественици, спечелили от персонално закупените билети, подариха извоюваното за обществено слаби жители. Продуктите от всички свои облаги подари и националният представител Валентин Касабов. С организацията по раздаването им безупречно се оправиха уредниците от отдел „ ХСД “ в Общината. От продадените 979 билета благотворителната самодейност събра 1958 лв.. Средствата ще подкрепят лекуването на заболели деца и младежи от община Тополовград.
Благотворителните великденски и коледни начинания Общината провежда от 2014 година. Подпомогнати са общо 87 деца и младежи. Най-мащабна беше акцията през 2013 година, която бе в поддръжка на параолимпиеца Георги Киряков.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР