Тополовград. Началното училище в Тополовград е в пълна готовност за

...
Тополовград. Началното училище в Тополовград е в пълна готовност за
Коментари Харесай

Хасково: Началното училище в Тополовград е в пълна готовност за новата учебна година

Тополовград. Началното учебно заведение в Тополовград е в цялостна подготвеност за новата образователна година
Началното учебно заведение в Тополовград е в цялостна подготвеност за новата образователна година. Това сподели Добрин Парнаров , шефът на НУ " Св.св.Кирил и Методий “ - Тополовград. Напълно обновената материална база ще зарадва децата, които ще се учат в приятна конюнктура. В резултат на положителната организация и усилената работа учебното заведение е готово дни преди първия образователен ден.
Ремонтирани са двата централни входа, прясно боядисана е източната фасада на постройката, оградата и предпазните парапети, възобновена е маркировката на спортната площадка, в двора са инсталирани игрални уреди и са засадени цветя. Закупени са нови пейки. На мястото на остарялата беседка е инсталирана шатра за децата от подготвителната група.
Напълно подготвени да посрещнат шумните си жители са класните стаи, фоайетата, коридорите – чисти до искра.
Голямата изненада, която е готова за учениците е новата площадка по сигурност на придвижването, единствена в общината. Тя ще се употребява за практическо образование на учениците.
Всички усъвършенствания въз основата са осъществени със средства от бюджетите на общината и учебното заведение и от спонсори.
В учебното заведение и тази година ще работят учители, окуражени да дават най-хубавото от своята подготовка и опит. Те ще образоват 220 възпитаници от Тополовград, измежду които са и 22 пътуващи деца от закритите учебни заведения в Орешник и Мрамор. Две ще бъдат паралелките на първокласниците, които са общо 45. Полудневната детска градина ще посещават 22 деца. Групите за целодневна организация на образователния развой са 5, с желание да се разкрие и шеста. За пръв път тази година в трети клас ще се учи компютърно моделиране. Осигурени са учебниците.
Децата ще получават топъл обяд,, като за пътуващите той ще бъде безвъзмезден. Осигурени са и безвъзмездни закуски за всички възпитаници, а два пъти в седмицата на децата ще се оферират мляко и плод, обезпечени от Държавна фирма ”Земедерлие ”.
" Очакваме с наслада всички наши възпитаници, дребните първокласници, родители, общественици и посетители на първият образователен ден, който е празник за всички. Изказвам най-сърдечна признателност на кмета на общината Божин Божинов за цялостното подпомагане и схващане, за поддръжката, която получих от общината, на родителите Илиян Георгиев и Асен Нанев, на сътрудниците, които се включиха в подготовката на учебното заведение. С такава поддръжка, с такива сътрудници и с умните ни и надарени възпитаници, чакам една сполучлива образователна година и доста нови достижения ” - разяснява шефът Парнаров.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР