Тополовград. Димитровденски народни събори в селата Устрем и Българска поляна

...
Тополовград. Димитровденски народни събори в селата Устрем и Българска поляна
Коментари Харесай

Хасково: Народни събори се проведоха в селата Устрем и Българска поляна

Тополовград. Димитровденски национални събори в селата Устрем и Българска поляна събраха близки и познати, обединени от любовта към родното село. Много посетители на събора посрещна кметът на Устрем Христо Илчев. Това оповестиха от пресцентъра на Община Тополовград . Събитието почетоха националният представител от ГЕРБ доктор Георги Станков, ръководителят на Общинския съвет - Тополовград Васил Сяров, ръководителят на читалището в Тополовград Трифон Ламбов, Красимира Ятакчиева - н-к отдел „ Хуманитарни и обществени действия “ в Общинската администрация. Народният представител доктор Георги Станков поздрави устремци за ентусиазма, с който обновяват своето село. „ Важно за хората е обичайните събори да бъдат съхранени. Защото това е единственият ден в годината, когато от близо и надалеч в селото се прибират локалните хора, срещат се близки, родственици, другари и по този начин укрепват родовите връзки. Няма по-важно от хубавичко родова памет ”, разяснява депутатът доктор Георги Станков. Той организира публична среща с кмета на селото, на която се разясниха въпроси за подадените планове за центъра на Устрем, за нуждата от физкуртурен салон и други, беседва с локални поданици на планинското село.
Поздравителен адрес за събора устремци получиха от кмета на Общината Божин Божинов. В неделния ден света божествена литургия в храм „ Св.Димитър “ отслужи агатополски свещеник Иротей, в която се включиха свещеници от епархията. Раздаден бе и курбан за здраве. Два дни в Устрем се организираха културни и спортни събития. За положителното въодушевление способства радневският оркестър „ Настроение “. На събора гостува и Мажоретният състав „ Сияйни звезди “ от читалището в Тополовград.
Тържествената част на събора в Българска поляна стартира с приветствено слово на кметският наместник Станка Ставрева. Тя поздрави своите съселяни и посетители, насочи пожелания за здраве и положителни съдбини на селото. Поздравителен адрес за събитието изпрати кметът на общината Божин Божинов. В него се споделя: „ Нека този празник Ви събира всяка година, с цел да се запази обичта към свидното родно огнище! Бъдете горди с историята, културата и традициите на село Българска поляна! Нека днешният празник Ви зареди с мъдрост и религия, мощ и воля, дух и единение, с цел да вършиме вероятното за основаване на по-добър живот в общия Ви дом – село Българска поляна! “ Полянци и гостите им повеселиха оркестър „ Старозагорски ритми “ със солистка Петя Гочева и любителски сформира от село Черепово.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР