Топлото време продължава и в петък. Ще бъде предимно слънчево

...
Топлото време продължава и в петък. Ще бъде предимно слънчево
Коментари Харесай

Температурите стигат пролетни стойности, слънце и облаци се редуват през следващите дни

Топлото време продължава и в петък. Ще бъде най-вече слънчево и топло. Ще духа слаб, в Източна България и северно от планините сдържан югозападен вятър. Това оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Максималните температури ще са сред 17° и 22°. В столицата оптималните температури ще са към 17°.
 
По Черноморието ще бъде най-вече слънчево. Преди обяд тук-там основно по южното крайбрежие видимостта ще е понижена. Ще духа сдържан югозападен вятър. Максималните температури ще са 19°-22°. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
 
В планините ще е най-вече слънчево. Ще духа сдържан и мощен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 17°, на 2000 метра - към 4°.
 
Атмосферното налягане е по-ниско от междинното за месеца и едва ще се намали. През почивните дни ще се задържи относително топло. В събота облачността ще се усилва и вплътнява, в неделя ще бъде най-вече облачно, с превалявания тук-там, основно в Южна България, обилни по количество в Рило-Родопската област.
 
Вятърът ще е от юг-югозапад, в източните региони покрай северните планински скатове в събота - сдържан, в неделя - до мощен. Минималните температури ще са сред 4° и 9°, оптималните в събота сред 15° и 20°, в неделя с 2-3 градуса по-ниски.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР