Топлото време пристигна необичайно рано, но независимо от това му

...
Топлото време пристигна необичайно рано, но независимо от това му
Коментари Харесай

Как да съхраняваме зимните дрехи през топлите месеци

Топлото време дойде извънредно рано, само че без значение от това му се радваме доста. С него обаче идва и неотложната (и малко досадна) задача по прибирането на зимните облекла. Ако го създадем вярно, ще удължим живота им и ще може да ги извадим без непотребни грижи при първото захлаждане.
 Как да върнем формата на сгънат при пране вълнен пуловер
Как да върнем формата на сгънат при пране вълнен пуловер

Трик, който работи и за джинси

Разчистване

Най-логичното нещо, което да създадем с пуловери, жилетки, плътни панталони, якета и палта е, да отделим всичко, което нямаме желание да носим повече. Това може да са умалели, износени или пък към този момент недопадащи ни облекла. Тези, които са в положително положение, можем да се опитаме да продадем, а останалите - да пуснем в контейнерите за текстил.

Пране
 Снимка 649914

След като сме отделили ненужното, е време да изперем или дадем на химическо почистване зимните облекла. Никога не прибираме за цялостен сезон непочистени облекла или обувки. Като казахме обувки, те би трябвало да бъдат старателно почистени, а по-късно подхранени с подобаващ препарат за кожа или велур, и прибрани в кутиите им.

Съхранение

Когато нямаме задоволително място, най-ефективният метод на прибиране на зимните облекла е в пликове за вакуумиране. Този способ обаче не се предлага за да вземем за пример, както и за палта, и якета с пух. Последните две би трябвало да се съхраняват на закачалки. Пуловери от деликатни материи би трябвало да бъдат прилежно сгънати, като сред катове им сложим тънка тишу хартия, поучават Popular Science.

Борба с молците
 Снимка 490349

Когато приказваме за естествени материи като вълна, мохер и кашмир, постоянно съществува заплаха след дългото им предпазване през топлите месеци да ги извадим и открием дупки от молци. Ние персонално бихме пропуснали специфичните препарати за молци, които имат неприятна миризма, и бихме заложили на текстилни торбички с лавандула или други ароматни изсушени подправки като розмарин и мента да вземем за пример.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР