„Топлофикация-Враца“ остави центъра на града без топла вода за цели

...
„Топлофикация-Враца“ остави центъра на града без топла вода за цели
Коментари Харесай

Топлофикация развали празниците на врачани, остави центъра на града 4 дни без топла вода

„ Топлофикация-Враца “ остави центъра на града без топла вода за цели четири дни, научи организация BulNews. Дружеството скапе празниците на хората, като врътна кранчето още в петък, с цел да отстранява огромна повреда.
По време на работата обаче се оказало, че има и други повреди, които в допълнение удължили прекъсването на топлата вода. Дори и сега има семейства в центъра, които не могат да се възползват от услугата към този момент пети ден. Най-лошото обаче е, че те нямат изясненост какъв брой още ще би трябвало да чакат за топлата вода.
На уеб страницата си Топлофикация-Враца “ са оповестили, че на 4 май /събота/ няма да има топла вода в региона на Стария пазар и Централна Градска част, заради премахване на повреди. От сдружението обаче не съобщили, че топла вода в центъра на града не е имало и предния ден. Съобщение е пуснато и за повреда в неделя, когато пострадали са били живеещите в региона сред бул. „ Никола Войводов “; бул. „ Демокрация “; ул. „ Петропавловска “; ул. „ Леонова “ и ул. „ Кетхудов “, както и на още няколко адреса.
За празничния Гергьовден обаче никой не бе предизвестен, че ще би трябвало да топли вода като през предишния век - с кофа и бързовар, възмущават се пострадали врачани. Когато хората звънели на дежурните телефони получавали уклончиви отговори, че повредата може да бъде отстранена в границите на идващия ден, само че и диспечерите не били доста сигурни.
На ул. „ Стоян Заимов “ се оказват най-големи „ късметлии “, тъй като по време на Великденските празници са били три дни без топла вода, а по този начин са посрещнали и Гергьовден.
„ Няма да сме ние, в случай че на празник не ни стопират я тока, я водата... “, разясняват иронично хората.
Снощи топлоподаването било възобновено на огромна част от потребителите, само че към момента има клиенти, които нямат топла вода. Екип на сдружението сега отстранява следващата повреда на ул. „ Арда “, в центъра на града. Работниците отхвърлят да дадат период за привършване на дейностите, само че съгласно осведомени с казуса се чака в идващите три дни да има още много спирания на топлата вода в разнообразни елементи на града.
„ Остава да се надяваме да не стартират да разкопават още веднъж новия асфалт, на който всички врачани се радват “, разяснява свидетел на следващия ров на сдружението.
Според изпълнителния шеф на „ Топлофикация – Враца “ Радослав Михайлов топлата вода била спирана в границите на два дни поради огромна повреда, която към този момент била отстранена. Михайлов бе безапелационен, че сега всички клиенти на сдружението имат топла вода и повредите не били толкоз чести.
Думите му обаче не успокояват хората, тъй като към този момент много пъти ставахме очевидци по какъв начин багерите разкопават новоасфалтирани улици в търсене на следващата повреда. Дупките по пътищата, тротоарите, и градинките никой не регистрира, само че те обаче остават в трагично положение дълго време след отстраняването на повредите.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР