Топлофикация Велико Търново съветва клиентите да проверят индивидуалните разпределители, монтирани

...
Топлофикация Велико Търново съветва клиентите да проверят индивидуалните разпределители, монтирани
Коментари Харесай

Топлофикация ВТ съветва клиентите да проверят разпределителите си

" Топлофикация Велико Търново " поучава клиентите да ревизират самостоятелните разпределители, инсталирани на радиаторите. В случай, че екранът им е загаснал или има някакъв различен механически проблем, неотложно да потърсят подпомагане от компанията за дялово систематизиране или да се свържат непосредствено с Топлофикация – ВТ.

Апартаментните топломери и водомери също по този начин подлежат на периодическа метрологична инспекция. Отговорност за поддръжката и периодическия механически надзор на устройствата носят притежателите на съответното жилище. Според закона на всеки 5 години е належащо топломерите да минават метрологична инспекция. При самостоятелните водомери срокът е 10 години. ", изясняват от топлофикацията.

" Периодичната техническа поддръжка е нужна, с цел да се подсигурява коректността на данните за потребената топлинна сила. По този метод клиентите могат да бъдат сигурни, че показанията ще бъдат правилни. Ако средствата за премерване не са минали механически надзор, показанията могат да се смятат за невалидни и да се преизчисли потреблението на топлинна сила ", допълниха от топлофикацията.

От великотърновската топлофикация обявиха, че поправки по вътрешната отоплителна апаратура се правят преди да бъде пуснато парното. " След което лицето, което е упълномощено за работа с абонатната станция, би трябвало да запълни инсталацията за старт на отоплителния сезон. ", допълват от сдружението.

Експертите от предприятието показват, че с цел да се обезпечи надеждна и безвредна работа на системите за топлоснабдяване, е належащо навреме премахване на течове в общите елементи на постройката. " Съветваме при подаден сигнал за проблем, било то в дома или в инсталацията на постройката, клиентите да осведомят домоуправителя или лицето, упълномощено за работа в абонатната станция. След това би трябвало да потърсят спешен механик на Топлофикацията “, изясняват от сдружението.

" В случай, че клиентите виждат друго разстройване, съветваме да ревизират дали то е единствено при тях или визира и съседите. Нужно е клиентът още веднъж да подаде сигнал, с цел да се отзове за инспекция дежурен екип. Искаме да напомним, че повреди в границите на жилището или в постройката на потребителя се отстраняват по решение на клиента и за негова сметка. ", декларират от топлофикацията.  " Обезвъздушаването на инсталацията за отопление се прави от упълномощено лице във всяка постройка. Преди запълване на отоплителната апаратура е значимо да отворите на оптималната степен вентилите на радиаторите си, с цел да не се постанова в допълнение допълнение и обезвъздушаване след стартиране на отоплението.

В здания – етажна благосъстоятелност, в които вътрешната отоплителна апаратура не е запълнена, заради продължаващи поправки в някое от жилищата, отоплението няма да бъде включено. В този случай е належащо да бъде изпратено заявление за отсрочено включване на отоплението. ", припомнят от сдружението.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР