Топлофикация София е готова с първите сметки за новия отоплителен

...
Топлофикация София е готова с първите сметки за новия отоплителен
Коментари Харесай

Топлофикация София: Фактури до 100 лв. за 73% от битовите абонати

" Топлофикация София " е подготвена с първите сметки за новия отоплителен сезон. 73 % от битовите консуматори ще получат фактура на стойност до 100 лева

Тази година захлаждането стартира още при започване на октомври и парното беше пуснато 19 дни по-рано спрямо 2020 година, регистрират от дружествоато.

Повечето отопляеми дни през месеца и нарастването на цената на топлинната сила с 20% от 1 юли тази година оказват въздействие върху месечните сметки, само че все пак предварителният разбор демонстрира, че 73 % от битовите консуматори ще получат фактура на стойност до 100 лева

За близо 17 % от клиентите цената ще е сред 100 и 150 лева Едва към половин % от сметките за месеца са на стойност над 300 лева

Сравнителната информация за създадената и подадена топлинна сила демонстрира близо два пъти повече консумация през месец октомври 2021 година, спрямо този от миналата годината.

Основен фактор за регистрираната разлика е ранното пускане на отоплителния сезон през тази година заради доста по-ниските температури за интервала. По данни на Национален институт по метеорология и хидрология, регистрираната приблизително месечната температура за октомври 2020 година е била 12,6 градуса, до момента в който през миналия месец е регистрирана 8,7 градуса или с 3,9, градуса по-студено.

Октомврийските сметки за парно към този момент са налични онлайн на toplo.bg., в партньорските мрежи и в центровете за обслужване на клиенти.

Подробна информация за самостоятелното ползване клиентите могат да видят на 2-ра страница в известието към месечната фактура. Там е поместен и сравнителният разбор с предходния отоплителен сезон. Актуална информация за създадената топлинна сила се разгласява ежемесечно и на страницата на сдружението www.toplo.bg.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР