„Топлофикация Перник благодарение на мините в района доставят топлинна енергия

...
„Топлофикация Перник благодарение на мините в района доставят топлинна енергия
Коментари Харесай

Ясен Кацаров от Топлофикация Перник: Ще успеем да извървим трънливия път по премахването на въглищата и преминаване към зелено производство на електрическа и топлинна енергия

„ Топлофикация Перник с помощта на мините в региона доставят топлинна сила на над 20 000 семейства. Този факт самичък по себе си значи, че при прекъсване на активността на предприятието тези 20 000 фамилии ще би трябвало да употребяват сила за отопление и изстудяване от електропреносната мрежа.

Тази сила ще е по-скъпа от предоставяната им досега услуга и ще докара до оптимално натоварване на електропреносната мрежа с непредвидими последствия “, сподели изпълнителният шеф на " Топлофикация Перник " Ясен Кацаров по отношение на прогнозите за повишение на цените на топлинната сила.

Директорът на сдружението изясни, че централното топлоподаване е най-евтиният вид за отопление през зимата, като загатна и топлата вода, която също създават. По думите му, колкото и да е нарастването, централното отопление отново ще остане по-евтино даже и спрямо климатиците.
свързани новини8945на 14.09.20219155на 25.08.2021
„ Много от топлофикациите, в това число и Топлофикация Перник, предоставяме и спомагателни финансови отстъпки, с цел да убедим още повече българи да употребяват нашите услуги. Няма по-евтин вид за отопление от топлофикация! “ сподели Ясен Кацаров.

Директорът, който дефинира себе си като еколог освен по обучение, а и по предопределение, счита, че страната би трябвало да предприеме стъпки, с цел да резервира активността на топлофикациите, с цел да подсигурява освен енергийната сигурност на страната, само че и да подсигури на ниска цена отопление на българите, изключително на най-уязвимите.

„ Ако Топлофикация Перник бъде затворена, енергийната беднотия в региона ще се задълбочи. Не бива да позволяваме това да се случи! Ние в Топлофикация Перник сме уверени, че ще успеем да извървим трънливия път по премахването на въглищата и прекосяване към зелено произвеждане на електрическа и топлинна сила! “ сподели Ясен Кацаров.
свързани новини2696на 29.07.2021
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР