Топлофикация Бургас има дългосрочна амбициозна програма за инвестиции в подобряване

...
Топлофикация Бургас има дългосрочна амбициозна програма за инвестиции в подобряване
Коментари Харесай

Топлофикация Бургас инвестира в устойчиво бъдеще

" Топлофикация Бургас " има дълготрайна амбициозна стратегия за вложения в възстановяване на топлопреносната мрежа в града и обезпечаването на чисто и екологично отопление за клиентите. " През летните месеци успяхме да осъществим нашия ремонтен проект. Извършихме профилактика на съществени уреди, осъществяващи преноса на топлинна сила към крайните консуматори на територията на Бургас. Основната цел на тези мероприятия са подготовка на мощностите ни за работа през зимните месеци и гарантиране несъмнено отопление и гореща вода. ", съобщи инж. Христин Илиев, шеф на предприятието. По думите му топлопроводите в Бургас са остарели, тъй че е належащо от време на време да бъдат проверявани секторите, при които се следи нараснала аварийност.

" Устойчивото развиване на „ Топлофикация Бургас ” и осъществяването на усъвършенствания по топлопреносната мрежа ще дадат опция за сполучлив отоплителен сезон. ", акцентира инж. Илиев. По думите на шефа на предприятието вложенията им са ориентирани към възобновяване на мощностите. Всяка година рехабилитираме амортизираните трасета и целим да разтеглим нашата топлопреносна мрежа посредством присъединение на нови клиенти.

Сред огромните и стратегически планове за " Топлофикация Бургас ", инж. Илиев открои прибавянето на биогорива за производството на сила. " При оползотворяване на биомасата няма нездравословно влияние върху околната среда. Тя е измежду най-екологичните горива, които могат да се употребяват при производството на сила. Това дава и опция цената на топлоенергията да се резервира по-достъпна за потребителите, поради рекордно високата стойност на газа в последните месеци. Всички се надяваме цената на синьото гориво да тръгне на долу, само че потреблението на биомаса фактически е значимо не сама за нас, само че и за клиентите ни,тъй като води до по -приемливи разноски за отопление. ",заяви инж. Илиев. Той описа, че на територията на централата работят едни от най-модерните очистващи съоръжения. " Благодарение на тях се улавят фините прахови частици от индустриалната активност. По този метод не се замърсява въздухът в Бургас ", добави инж. Илиев.

" Чрез природния газ и биогоривата, ние произвеждаме чиста сила за нашия град. Решенията, които вземаме, са напълно в сходство с политиката на Европа за понижаване на въглеродните излъчвания. Продължаваме задачата си да доставяме надеждно отопление за клиентите ни. В момента напъните ни са фокусирани върху три целта. Първият е дейно ръководство на ресурсите с най-модерните и новаторски технологии в страната. Вторият е поддържане в положително положение на мощностите, топлопреносната мрежа и абонатните станции, които са наша отговорност. Третият приоритет е произвеждане на чиста и зелена сила от природен газ и биомаса. След задълбочени разбори, достигнахме до извода, че това е вярната посока, в която би трябвало да се развиваме. ", уточни инж. Илиев.

Директорът на " Топлофикация Бургас " съобщи, че с помощта на всички тези старания и вложения се понижава въглеродният отпечатък. " Нашите наблюдения са, че огромните предприятия имат потребност от оптимизация на ресурсите и технологиите, с които да ги ръководят. Вярваме, че можем да мултиплицираме положителните практики в нашата активност. ", съобщи инж. Илиев.

Инж. Христин Илиев показа, че са останали благонадежден сътрудник даже и по време на пандемията. " Благодарение на нашата бърза адаптивност, еластичност и организация успяхме да запазим цялостния индустриален потенциал и да се оправим с това нелеко състояние. В изискванията на Коронавирус 19, разработихме и приложихме цифрови решения, които са напълно в интерес на клиентите. Подобрихме услугите си и ги направихме още по-ефектни. Ако би трябвало да бъда откровен, най-трудните за нас интервали, бяха локдауните. През тези седмици всичко в страната беше блокирано, само че още веднъж с екипна работа и образувания при нас спешен щаб успяхме да се оправим. Позволете ми още веднъж да изкажа голямата си благодарност към всички чиновници на " Топлофикация Бургас ", които съзнателно не престават да извършват професионално уговорките си. ", уточни шефът на топлофикационното дружество в Бургас.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР