Топлите слънчеви дни ни предлагат прости, но изпълнени с безгрижие

...
Топлите слънчеви дни ни предлагат прости, но изпълнени с безгрижие
Коментари Харесай

Лято е. Шест приятни занимания за цялото семейство

Топлите слънчеви дни ни оферират елементарни, само че изпълнени с равнодушие удоволствия. Благодарение на тях можем да прекараме времето прелестно, да подишаме чист въздух и да сплотим фамилията. Разбира се, това значи да бъдем повече време на открито и да се възползваме от всичко, което ни предлага лятото, в това число и здравословните лакомствата – нещо, което децата обожават. Ние също, само че по-рядко си признаваме.

Разходете се боси по тревата. Това е радостно и доста потребно за здравето, защото по стъпалото са ситуирани значими акупресурни точки, които при напън засилват работата на вътрешните органи.

Карайте колела в парка. Така ще съчетаете положителната подготовка за тялото с красивите и разнородни гледки за очите.

Отидете в гората за билки и горски ягоди. Така първо, децата ще се научат да разпознават потребните растения и второ, ще похапнат вкусни и потребни плодове. Ако пък попаднете на по-голямо находище, запазете спомнена за този ден в бурканчета ароматно сладко.

Прекарайте един уикенд на палатка, даже в никакъв случай да не сте го правили до момента. Независимо дали е край някой див плаж, бряг на река или язовир, всяко отделяне от нормалното всекидневие и то наоколо с природата, сплотява фамилията и носи нови, непознати до момента преживявания. Не пропускайте да наловите риба, да приготвите храна на огън, а по-късно през загадъчните пламъци да разказвате приказни истории.

Направете домакински сладолед. Децата ще изпаднат във екстаз, от това, че най-любимото им лятно лакомство се сътворява пред очите им. Използвайте свежи плодове, ядки и прясна сметана. Разликата с продуктите в продажба е повече от осезаема.

Нахранете някоя животника – птиче или катеричка. За задачата се запасете авансово с ядки или семки и се отправете към парка. Моментите на взаимно доверие и въобще общуването с животните е изключително значимо за прочувственото развиване на децата. От едно такова положително дело всички ще бъдат във екстаз – и дребни, и огромни, и петнати, и опашати.
Наслаждавайте се на всеки миг, когато сте дружно. Общите прекарвания сплотяват фамилията и основават най-приятните и изпълнени с носталгия мемоари.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР