Топли банички, пухкави кроасани, сандвичи или ароматен хрупкав бекон с

...
Топли банички, пухкави кроасани, сандвичи или ароматен хрупкав бекон с
Коментари Харесай

Закуската по света - сладка, пикантна и… вкусна

Топли банички, пухкави кроасани, сандвичи или благоуханен хрупкав бекон с яйца… Навсякъде по света закуската е апетитна, разнообразна и събуждаща с всевъзможни миризми и усети.

За страдание изследванията демонстрират, че от ден на ден стават хората, които се отхвърлят от този зареждащ старт на деня. Но като се изключи че това е нездравословно съгласно всеки лекарски съвет, със закуската се пропуща и една доста вкусна опция за ентусиазъм и положително въодушевление през целия ден.

В България то може да пристигна от горещи мекици с пудра захар или ароматни пържени филийки. А единствено който не е хапвал топла баничка със сирене на път за работа, би отрекъл презареждащата мощ на усета им. Англичаните залагат на континенталната закуска, в Китай закусват с ориз или юфка, в Индия обичат подправките сутрин… Ето къса обиколка на закуските в Европа и по четирите краища на земното кълбо.

Английска закуска

Английската закуска е същински пълноценна храна, една от най-калоричните в света. Тя включва препечени хлебчета с масло и мармалад от горчиви портокали, бекон и яйца, салами, бял фасул, подготвен в доматен сос, както и гъби и домати. С изключение на тостовете, всички артикули са изпържени в еднакъв съд.

 Английска закуска

Традиционно напитката, която англичаните имат на утринната маса, е доста мощен черен чай, от време на време съпроводен от мляко.

Испанска закуска

Денят на испанците нормално стартира с едно cafe con leche (кафе с мляко). Те закусват доста късно, към 10-11 часа, а закуските им нормално са солени и даже пикантни, на което в Испания са същински царе. Менюто им включва тортила (омлет от картофи), bocadillos de jamon (сандвичи с шунка), pan con tomate (хляб с домати). В някои по-специални дни испанците закусват с чурос (направени от пшенично брашно и запържени в зехтин) и с парещ шоколад. И внимавайте: Ако желаете да си поръчате черно кафе в Испания, уточнете “cafe solo ” (само кафе), тъй като другояче ще получите кафе с мляко.

Американска закуска

Независимо дали у дома, в ресторанта, в офиса или даже на улицата, американците не пропущат в никакъв случай закуската. И я обичат доста разнообразна. Американската закуска може да е плодов сок, смути, нарязани пресни плодове, кисели млека, зърнени закуски (корнфлейкс със студено мляко, овесени ядки с мляко...), палачинки, кифли, вафли, наденички и яйца… Има закуска за всеки усет. Напитката към нея обаче постоянно е една - кафе, и то се пие през целия ден.

Германска закуска

 Закуска в Германия

Германците обичат да смесват сладко и солено на закуска. А в нея сиренето е съществена съставна част. Менюто им заран включва “Quark ” (обезмаслено немско мляко с кремава текстура), дребни нарязани хлебчета, зърнени храни, соленки, кисели млека, сирена, варени яйца, студени меса и от време на време кисели краставички. Любителите на сладко-соленото смесват самун, масло, конфитюр и парче сирене.

Сред закуските свое място има и мюслито, което съставлява овесена каша, потопена във вода, мляко, лимонен сок, настъргани ябълки и лешници и бадеми. Със закуската германците пият кафе, мляко, топъл шоколад или плодов сок.

Китайска закуска

В Китай, както и в множеството азиатски страни, закуската не е по-различна от останалата храна денем. Това значи, че заран китайците похапват най-много ориз, нудли, юфка и въобще доста солени и пикантни ястия. Сред тях могат да бъдат и оризова каша, равиоли, палачинки от яйца. Сутрешната напитка на китайците най-често е черен чай.

Бразилска закуска

 Бразилска Закуска

Бразилците също обичат да смесват солено и сладко по време на закуската. На масата им заран има тропически плодове (манго, папая...), конфитюр, мед, мюсли, сладкиши с банан, с морков или с шоколад…

Освен локалните храни, те закусват и с доста европейски като самун, топено сирене, бъркани яйца или шунка. Винаги на закуска бразилците пият кафе или кафе с мляко.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР