Топлата напитка се пие в пустинятаПрез слъчевите и горещи дни

...
Топлата напитка се пие в пустинятаПрез слъчевите и горещи дни
Коментари Харесай

Топъл чай помага в жегата

Топлата напитка се пие в пустинята
През слъчевите и горещи дни е признато, че едно от спасенията е пиенето на студени питиета. Те ни защищават от дехидратация, което е доста значимо за организма. Оказва се обаче, че топлите питиета също оказват помощ на тялото да се охлади. А методът, по който се реализира този резултат, идва от смяната на процесите на потене при одобряваме нещо топло, които охлаждат телеснатата температура.Този факт изяснява и традицията да се пие парещ чай в пустинните и тропически райони по света.
Бананите връщат положителното въодушевление
Бананът съдържа почти 30% от дневния целесъобразен банкет на витамин В6. Той оказва помощ на мозъка да създава серотонин, който учените показват за главната съставна част на положителното въодушевление. Всъщност този хормон въздейства върху  двигателните умения и страсти. Отговорен е за положителния и първокласен сън, който пък е определящ за прочувственото положение на индивида. Яденето на банан може да помогне за облекчение на депресията и тревогата, като подтиква равнищата на серотонин в тялото.

Любимият на мнозина плод е потребен и за хората, които страдат от стомашни проблеми, тъй като има натурален антиациден резултат и успокоява стомашни киселини, а също е и с високо наличие на фибри.

 
Зехтин прави кожата мека след плаж
Лечебните свойства на зехтина, както и изгодите му за организма, са известни от епохи. Той е една от главните съставки, присъстващи в здравословните менюта, защото е богат на редица скъпи детайли. Но той може да бъде прилаган и върху кожата, когато тя не е положително положение, изключително след невъздържание със слънчевите бани. Освен че резервира тена за по-дълго, зехтинът възвръща равнището на хидратацията на кожата. Богат е на витамин Е, антиоксиданти и съединения като сквален и олеокантал, които могат да предотвратят стареенето и да я възстановят при увреждане. В допълнение той е нетоксичен, антимикробен и хипоалергенен, което го прави подобаващ за всеки вид кожа.

 
Гледайте си в краката, с цел да предотвратите заболявания
Краката постоянно са едни от първите, които издават задаващи се здравословни проблеми.  Студените стъпала да вземем за пример могат да подскажат за вероятни съдови нарушавания или проблем с кръвообращението. Подуването на глезените пък насочва за процеси, които протичат в белите дробове или бъбреците. Най-често срещана, и в това време късно забелязвана, е деформацията и обезцветяването на ноктите на долните крака. Това, с изключение на симптом за появила се микотична зараза, може да е сигнален сигнал и за анемии. Изтръпването пък би трябвало да се преглежда като подобаващ мотив да се ревизират равнищата на витамин В12.
Ароматът на розмарин оказва помощ да помним по-добре
Розмаринът е една от най-известните подправки, само че от ден на ден се ползва в холистичната медицина. От хиляди години както листата, по този начин и цветовете на тази билка са употребявани за възстановяване на паметта, че дори и от самия Шекспир. Тя има свойствто да усилва притока на кръв към мозъка като по този метода той получава повече О2 и хранителни субстанции,

Розмаринът сполучливо се бори и със свободните радикали, защото съдържа карнозна киселина, а естествените киселини, влизащи в състава му, оказват помощ за отбрана на клетките на тялото от увреждане. Според учените даже единствено ароматът на розмарина попречва разграждането на веществото  ацетилхолин, стимулиращо мозъчните кафези, отговарящи за паметта.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР