Топла храна. Първо, второ и десерт. Разнообразие, замествано набързо с

...
Топла храна. Първо, второ и десерт. Разнообразие, замествано набързо с
Коментари Харесай

Зелена светлина: Топла храна в метални съдове

Топла храна. Първо, второ и десерт. Разнообразие, замествано небрежно с картонени кутии с пица, пластмасови пликове или опаковки със сандвичи и сходства на принадлежности, които се чупят и огъват. А в действителност има елементарен и удобен метод хубавата, топла храна да участва в напрегнатото всекидневие, даже когато е поръчана или платен от ресторант за консумация в офиса или навън.

Проектът, прочут под названието " Тифин ", притегля от ден на ден последователи в разнообразни страни. Напоследък самодейността навлиза сполучливо в белгийската столица. Идеята е хората и локалните заведения за хранене да обединят старания към предлагането и потреблението на храна благодарение на тази телескопична неръждаема кутия от лек метал.

Нейните отделения побират всичко належащо за едно разнообразно меню. Тя съхранява качествата на храната по-дълго. Металът контактува с топлите храни доста по-безопасно, в сравнение с пластмасовите съдове. Рискът от разливане на храна е редуциран до най-малко, с помощта на плътния контакт сред модулите на кутията.

Металните съдове се мият елементарно, а многократната им приложимост е стимулирна от 5 % отстъпка в заведенията, включени в самодейността " Тифин ". Проектът дава точни измерения на това, което кутията за храна може да спести на околната среда.

Хиляда клиенти в Брюксел, които употребяват услугата два пъти седмично, предотвратяват появяването на 104 хиляди пластмасови опаковки на сметището или четири тона въглероден диоксид от изгарянето на този боклук. Проектът " Тифин " има и друга задача - да поддържа дребните квартални заведения за хранене и заведения, като прави качественото им меню налично за от ден на ден клиенти.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР